A MÁV-ot még az ág is húzza: nem elég a sok baleset és a mindennapos késések sokasága, szombaton délután újabb baleset történt: Városlőd-Kislőd állomáson kigyulladt a Déli pályaudvarról Zalaegerszegre tartó Göcsej InterCity mozdonya. A vonat később egy másik mozdonnyal megy majd tovább.

Kigyulladt a mozdony

A Déli pályaudvarról Zalaegerszegre 17 órakor elindult Göcsej InterCity (IC 966) mozdonya Városlőd-Kislőd állomáson kigyulladt. A mozdonyvezető porral oltóval a tüzet eloltotta. A vonat egy másik mozdonnyal körülbelül 60 perc késéssel közlekedik tovább, adta hírül a Mávinform. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Titokzatos urnát találtak

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy titokzatos urnát találtak a németországi Regensburg város főpályaudvarának csomagmegőrzőjében. A rendőrség egyelőre csak annyit tud, hogy a benne található hamvak Magyarországról származnak. Az urnát 47 nap után vették észre az állomáson.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tavaly júliusban hunyt el

A jelenlegi információk szerint annyit lehet tudni, hogy egy tavaly júliusban elhunyt illető hamvai találhatóak az urnában, a hamvasztását pedig Magyarországon végezték. Az rtl.hu azt írta, az urnát egy vasutas találta hétfő reggel a csomagmegőrzőben, majd értesítették a hatóságokat. 

Rejtély

Egyelőre nem tudni, ki és miért tette március végén a csomagmegőrzőbe a hamvakkal teli urnát. Arról sincs információ, mi történhetett az urnával és a benne lévők hamvakkal tavaly augusztus óta.

Nem tudják, mi lesz a sorsa

Eddig senki nem jelentette, hogy hiányozna számára az urna. Még az is kérdéses, mi lesz ezután a hamvak sorsa. A bajor szabályok értelmében 3 hónapon belül el kell temetni az urnát, ám mivel azt sikerült megállapítani, hogy külföldön hamvasztották el, így nem az ottani szabályok vonatkoznak rá. A német lap szerint a nyomozást Magyarországon indítják el, mivel biztosan csak az itteni krematórium nevét tudják.

Tragédia a Balatonon

Az egész országot megrázta az a tragédia, amely 2021 nyarán történt a Fonyód melletti Alsóbélatelepen. A 13 éves Zoltán és 17 éves testvére a Balatonba fulladtak. A két fiú gumimatraccal úszott be a vízbe, amikor egyelőre ismeretlen körülmények közt vízbe estek. 

A szülők a parton voltak

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a szülők a part mentén voltak legkisebb gyermekükkel, Dominikával. Az édesapa csak annyit látott, hogy egy férfi egy gyereket húz ki a vízből. Amikor közel értek hozzá, akkor ismerte meg, hogy a 13 éves Zoltán élettelen testét fogja a német férfi.

Mécsest gyújtottak a parton

A tragédia után egy éjszakát a Balatonon töltött a csalás. Egy-egy mécsest még meggyújtottak a fiúk emlékére a parton, aztán a ságvári halottasházhoz autóztak.

Hazavitték az urnákat

„Végül pedig majd postán kapjuk meg az urnákat. Hagyományos, koporsós temetést nem rendezünk, képtelenek lennénk kijárni a gyerekeinkhez a temetőbe. Itthon fogjuk őrizni az urnájukat magunknál a házban” – mondta megtörten a családfő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció.