Mindannyian tudjuk, hogy házibulikban a legnagyobb tömeg a konyhában van. Mindenki oda csoportosul, ott a legjobbak a beszélgetések. Igaz ez akkor is, ha nem házibuliról van szó, hanem az ember “csak” élne a lakásban. De ha így van, akkor hogy lehetne kényelmesebbé tenni?

A konyha otthonunk központi része: finom vasárnapi ebédek fogynak el, csodálatos beszélgetések történnek, nagy döntések születnek a konyhaasztalnál, ezért lakásfelújítás során érdemes külön figyelmet szentelni annak, hogy a konyha kényelmes, praktikus és minél élhetőbb legyen, a használójának minden kézreálljon, mindennek legyen helye. Ehhez nyújt segítséget a VasalatWebshop konyhai vasalatok választéka.

Szekrény

Erre való a jól megtervezett konyhaszekrény. A konyhabútorok tervezésénél fő szempont a rendelkezésre álló hely: egy kisebb panellakás konyhájában értelemszerűen kevesebb hely van rendezkedni, mint egy családi ház amerikai konyhájában, de a fő cél mindkét esetben ugyanaz: legyen helye mindennek. Csak akkor van értelme a felújításnak, ha a lakók örömmel fogják használni a konyhát. Érdemes ilyenkor számbavenni, hogy mi mindent kell elpakolni: többek között edényeket, tányérokat, poharakat, főzéshez használatos eszközöket és gépeket. Érdemes átgondolni, melyiket milyen gyakran használjuk, melyik milyen nehéz. Ennek megfelelően érdemes őket alulra vagy felülre pakolni – majd rájuk csukni a szekrényajtót.

És itt lépnek képbe a vasalatok: a konyhában minden vasalat, amivel különféle dolgokat ki lehet nyitni vagy be lehet csukni (zsanérok), amikre dolgokat lehet akasztani (akasztók), vagy amelyek alátámasztanak polcokat, hogy aztán azokra konyhafelszerelés kerülhessen. Ez tehát nyilvánvalóvá teszi, hogy a jó minőségű vasalatok kulcsfontosságúak abban, hogy jó élmény legyen a konyhát használni.

Kamra a konyhában

Kisebb lakásokban is igaz az, hogy mindennek meg kell találni a helyét, és érdemes emlékezni arra, hogy az élelmiszerek, különösen a szárazáru is bőven foglal helyet. Ezért terjedt el a rejtett kamraszekrény, amelyet polcszerűen lehet előhúzni a konyhaszekrényből, és megfelelően elrendezve elfér rajta liszt, cukor és kakaópor. De helykihasználás kapcsán érdemes odafigyelni a sarkokra is. Erre a legjobb megoldás talán a forgó polc.

Minimalizmus és hatékonyság

Egy modern, minimalista konyhában a konyhapulton a lehető legkevesebb dolog található, de főleg nincs kint csepegtetőtálca az elmosogatott edényeknek. Helyette két megoldás használatos: egyfelől a mosogatógép szárítóprogramja, ami után az edények egyből a helyükre kerülhetnek; másfelől a csepegtetőszekrény, azaz egy olyan szekrény, amelynek az aljában egy szigetelt tálcán gyűlik össze a víz.

De ilyen a szeméttárolás is. Korábban a kuka kint volt a konyhában. Innen bekerült a mosogató alá, de lássuk be, higiénia tekintetében még ez is hagy kívánnivalót maga után. Ha viszont jól rögzítve felkerül a szemetes a szekrényajtóra, akkor a higiéniára sem lesz panasz, és hatékony is.

Konyhafelújításnál új esély nyílik arra, hogy használhatóvá tegyük a helyiséget: érdemes élni vele.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!