10 napja keresik a lányai a 63 éves Patály Zsigmondot, akinek augusztus 1-jén veszett nyoma a 10. kerületből. A család 2 millió forintot kínál a nyomravezetőnek. A férfi súlyos szívbeteg.

Semmit nem vitt magával

„Korábban sosem tűnt el így, ráadásul semmilyen irat nincs nála, pénze és telefon se, hanem otthon maradt minden…” – mondta a Ripostnak Zsigmond lánya, Patály Szandra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nincsenek gyógyszerei

„Apukám súlyos szívbeteg, múlt hét szerdán kellett volna visszavinni felülvizsgálatra, mert a tüdejében is találtak valamit. Tizenháromféle gyógyszert szed… Most ezt sem tudja bevenni, pedig szüksége lenne rá.”

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Boltba szokott menni

„Egy-két megállóra van tőlünk egy élelmiszerbolt, maximum oda szokott kiszaladni a dolgai nélkül, erre tudunk csak gondolni” – folytatta Szandra.

Sokan keresik

„Önkéntesek jöttek keresni kutyával, drónokkal a közeli erdős területen is, illetve sokan magánemberként is a keresésére indultak. Sajnos még nem került elő.”

Sérülés a szemöldökön

Zsigmondon eltűnésekor piros színű, fehér-kék csíkos póló volt, aminek a nyaka kék, illetve térd felett érő rövidnadrág, szürke nike cipő. Ismertetőjele, hogy a bal szemöldökénél egy sérülés látható.

Jöjjön haza…

Szandra szerint egy dohányboltban dolgozó hölgy látni vélte a férfit az Örs vezér téren múlt héten este fél 11 körül. Állítólag ekkor felszállt a 3-as villamosra, de több nyom eddig nincs. „Ha valaki segít a keresésben, adunk enni, inni is neki. Mindent megteszünk, amit tudunk, csak jöjjön haza épségben!” – mondta aggódva a férfi lánya.

Mindenben segítettek

„Nagyon megvisel minket, hogy eltűnt édesapám. Nővérem tegnap is egész nap kereste… Neki talán még rosszabb, mert ő adagolja a gyógyszerét hétfőtől vasárnapig, reggel, délben és este. Bár apukánk nem szorul ápolásra, és mentálisan is ép, de mindenben segítjük, például a bevásárlásban is. Tudni kell, hogy ő idős kora miatt nem ért az okostelefonokhoz, nyomógombos telefonja van otthon, így nehezebb a helyzete, ha eltévedt”

Nem kérne segítséget

„Az elméje ép, tud írni, beszélni, értelmes, katona volt, csak annyi, hogy a modern korral nem vette fel a fonalat. Ő az a fajta ember, aki soha az életében a gyermekeitől sem kért egy forintot se, sose kéregetne sehol vagy kérne segítséget…” – magyarázta Szandra. „Azt üzenjük, hogy nagyon várjuk haza és nagyon szeretjük! Keressük égen-földön! Ha ez eljut hozzá esetleg, akkor ne féljen segítséget kérni, hívjon fel minket!” – mondta a férfi lánya.

2 millió a nyomravezetőnek

A család 2 millió forintot ajánl annak, aki konkrétan meg tudja mondani, hogy hol van a férfi, akit megállít és ott megvárja vele a családját, vagy hazaviszi.

Zavart lehet

„A taxit is kifizetjük, ha hazahozza édesapámat, ahogy a nyomravezetői díjat is azon nyomban megkapja, aki ténylegesen segít. Viszont mindenkit arra kérek, ne adjanak hamis reményt csupán a pénz miatt, mert több ilyen eset is már előfordult” – kéri Szandra, aki aggódik, hogy mivel édesapja nem szedi a gyógyszereit, emiatt zavart lehet az állapota, és talán ezért nem talál haza. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Eltűnt férfi – police.hu