A zuglói rendőrkapitányság járőrei múlt vasárnap a déli órákban a térfigyelő központtól kapott jelzés alapján a Bosnyák térre mentek, ahol azonosítottak, majd elfogtak egy kábítószer kereskedő asszonyt.

Budapesten, a 14 . kerületi rendőröket a térfigyelő központból értesítették július 12-én, hogy egy gyanúsan viselkedő, piros ruhás nő a Bosnyák téren árul valamit.

A térre érkező járőrök látták, hogy a nő éppen egy kocsiba ült, amit egy férfi vezetett. Miután az autót megállították és átvizsgálták, 10 gramm körüli kábítószergyanús anyagot, több mint 1 millió forintot és 137 eurót találtak.

A járőrök a budapesti R. Rita Krisztinát elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A felvételek alapján sikerült azonosítani azokat is, akik vásároltak a nőtől. A nyomozók három embert hallgattak ki, akik elmondták, hogy 500 forint/gramm áron vettek varázsdohányt attól a nőtől, akit a járőrök elfogtak.

A zuglói nyomozók a 42 éves R. Rita Krisztinát új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Kiemelt kép: Bosnyák tér  – Forrás: police.hu