Az utóbbi évek legelterjedtebb csalása az unokázás, ezúttal Debrecenben csaltak ki jelentős összeget egy nőtől, ám a rendőrség elfogta a tettest.

A nyomozás adatai alapján június 25-én 10 óra körül ismeretlen számról hívtak egy 70 éves debreceni nőt. A telefonáló közölte vele, hogy a férje közlekedési balesetet okozott és sürgősen pénzre van szüksége a keletkezett kár rendezése céljából – számolt be a police.hu. Korábbi unokázós csalásokról a LikeNews is beszámolt.

A sértett a kérésnek megfelelően közel hat millió forint készpénzt adott át a lakásához érkező férfinak. Néhány perccel ezután érkezett meg a férj, aki a történteket meghallva azonnal értesítette a rendőrséget. Aznap több bejelentés is érkezett hasonló hívásokról, melyek nem jártak sikerrel.

A bűncselekmények kapcsán a debreceni nyomozók látókörébe került egy 54 éves budapesti férfi, akit hétfőn Debrecen belvárosában fogtak el. Éppen egy újabb idős emberhez tartott, hogy átvegye a kicsalt pénzt.

A nyomozók kihallgatták, beismerő vallomást tett. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a külföldön bujkáló „főnökei” utasításait követte. Ő volt az, aki az előzőleg külföldről kezdeményezett, közlekedési balesetre hivatkozó és pénzt kicsaló telefonhívások után felkereste a becsapott időseket. A hatóság az eljárás során vizsgálja, hogy a gyanúsított összefüggésbe hozható-e további bűncselekmények elkövetésével.

A gyanúsítottat a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását.

<

Kiemelt kép: letartóztatás – Forrás: police.hu

<
<