Nekiesett a rendőrnek a fogvatartott az egyik budapesti rendőrkapitányságon. A zsaru olyan súlyos ütést kapott, hogy a földre zuhant. A támadásról készült videót cikkünk alján tudod megnézni.

A kapitányságon tartották fogva

Szeptember 10-én rongálás vétsége miatt állítottak elő egy férfit az egyik fővárosi rendőrkapitányságra. A 35 éves férfit kihallgatták, majd megszüntették a fogvatartását, ezért az előállító helyiségből az épület kijáratához akarták kísérni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A földre esett az ütéstől

A Magyarország Ügyészsége által közzétett felvételen látható, hogy a férfi megvárta, amíg a rendőr elindul előtte a folyosón, majd hirtelen jobb kezét ökölbe szorítva, nagy erővel hátulról fejen ütötte. A rendőr akkora ütést kapott, hogy először falhoz csapódott, majd a földre esett. A rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hőbörgött a támadó

A felvételen az is látszik, hogy miután a rendőr a földre csapódik, a verekedő férfi kezével valamit magyaráz, úgy tűnik, még ő van felháborodva. A támadás után a férfi a földre vetette magát, majd két rendőr fogta le.

Indítványozták a férfi letartóztatását

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, majd indítványozta letartóztatását, amelyet egy hónapra elrendeltek.

Rablás miatt ítélték el

A férfi büntetett előéletű, legutóbb csoportosan elkövetett rablás miatt júniusban ítélték – nem jogerősen – végrehajtandó börtönbüntetésre.

Meghosszabbítanák a letartóztatását

Az ügyészség álláspontja szerint továbbra is indokolt a gyanúsított vonatkozásában a legszigorúbb, személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés fenntartása, ezért most a korábbi letartoztatásának meghosszabbítását kérte.

Megverte körletfelügyelőjét

Hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt három év börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon hétfőn azt a férfit, aki megverte a korábbi körletfelügyelőjét Komlón.

A parkolóban támadt rá

A többszörösen büntetett előéletű vádlott egy komlói élelmiszerüzlet parkolójában támadta meg július végén a börtönőrt, akit korábbi szabadságvesztéseinek végrehajtása során ismert meg a büntetés-végrehajtási intézetben.

Három évre ítélték

A férfi már az üzletben észrevette korábbi körletfelügyelőjét, akit az áruház parkolójában fenyegetni kezdett, majd többször ököllel megütött és megrúgott. A vádlottat az élettársa fékezte meg. A sértett, mint a büntetés-végrehajtás hivatalos állományú tagja hivatalos személynek minősül, ezért a férfit a Komlói Járásbíróság a három év börtönre ítélte. Az ügyészség súlyosítás érdekében fellebbezést jelentett be, így az ítélet még nem jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A budapesti esetről készült videót az ügyészség tette közé

Kiemelt kép: részlet az ügyészség által közzétett videóból