Gyorsan szeretett volna pénzhez jutni a páros, azonban a rendőröket sem ejtették a fejük lágyára: hamar elkapták a tolvajokat, akik ellen nemsokára vádat emelhet az ügyészség.

Ez volt a mesterterv

Az eset előzményei idén február 9-ére nyúlnak vissza. Ekkor éjszaka egy ötvenéves férfi megbeszélte 23 éves ismerősével, hogy ellopják a Debreceni Nagytemplom rézből készült ablakpárkányait. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Leosztott szerepek

A szavakat gyorsan tettek követték, elmentek a helyszínre, majd az épület mögött nekiláttak a lopásnak. Az idősebb férfi egy harapófogóval kezdte felfeszíteni az ablakpárkányokat, míg társa a figyelő szerepét töltötte be.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Irány a MÉH!

Az ötletgazdának három lemezt sikerült leszednie, azonban többet megrongált. Cseppet sem meglepő módon másnap egy helyi MÉH-telepre vezetett útjuk, ahol eladták az ablakpárkányokat. Eközben a városi nyomozók sem tétlenkedtek.

Egy lefeszített párkánydarab

Hamar elkapták őket

Megkezdték a helyszíni szemlét, tanúkat hallgattak meg, és részletes adatgyűjtést végeztek. Munkájuk hamar meghozta az eredményt, azonosították a feltételezett elkövetőket. Az idősebb férfit február 13-án elfogták.

Hiánytalanul előkerült az összes

Társa sem maradt sokáig szabadlábon: érte másnap mentek el a zsaruk, majd előállították a helyi kapitányságra. Kihallgatásukon mindketten beismerő vallomást tettek. Az ügy teljes körű felderítése során a rendőrök felkeresték a MÉH-telepet is, ahol sikerült hiánytalanul lefoglalniuk a leadott rézlemezeket.

A lefoglalt zsákmány

Aligha kerülhetik el büntetésüket

Nem csoda, hogy az elfogást követően mindketten őrizetbe kerültek, s később a Debreceni Járásbíróság letartóztatta őket. Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytattak velük szemben nyomozást, amit nemrég befejeztek és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek – közölte oldalán a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A páros elfogásáról készített videó

(Cikkünkben használt képeink forrása: police.hu.)