Még mindig válságos állapotban van N. Árpád, akit kutyája védett meg élete árán késes támadóitól Csepelen. A férfi hat szúrást kapott, míg szeretett kutyája elpusztult. A környék lakói szerint rengeteg drogos él az utcában, akik folyamatosan balhéznak.

Kutyasétáltatásra indult

Mint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, egy esti kutyasétáltatásra indult volna budapesti otthonából a 24 éves N. Árpád vasárnap hajnalban, amikor belefutott egy agresszív, öt fős társaságba. A fiatalok összevitatkoztak, többek szerint a kutyákon kaptak össze. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Előkerült a kés

A szóváltást követően ketten is kést vettek elő, majd egyikőjük a fiatal férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg. Az eb a szúrást nem élte túl, gazdáját a mentők kórházba vitték. Az elsődleges orvosi vélemény szerint életveszélyes sérülést szenvedett. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Könyörgött a támadóinak

Az ebnek, úgy tudni, azért ugrottak neki, mert az megpróbálta megvédeni saját magát és gazdáját, ugyanis a kés és Árpád közé vetette magát. A földön fekvő, több sebből vérző férfiről megrázó felvétel is készült, ezen jól látni, ahogy könyörög támadóinak, hogy hagyják békén őt és kutyáját.

Életveszélyesen megsérült

Árpád testével védte szeretett kutyáját, elhaló hangon kiabálta, hogy nem kap levegőt. Azonban a kutyus életét már nem lehetett megmenteni. Az állat a helyszínen megpusztult, míg a férfi végül hat szúrást kapott a különböző testtájékokra, többek között a máját, hátát és a lábát is eltalálták, jelenleg is élet és halál között lebegett.

Intenzív osztályon van

„Árpit megműtötték, de még mindig intenzív osztályon van, valószínűleg még azt sem tudja szegény, hogy a kutyusa már nem él” – mondta a Borsnak a férfi egyik ismerőse. A hét éves bull típusú kutya Árpád szíve csücske volt, rajongásig szerette az ebet.

Imádta a kutyáját

„Nagyon szépen nevelte a kutyát, imádták egymást. A légynek sem ártottak, hiszen az eb jól nevelt volt. Valószínűleg csak bele akartak kötni Árpiba azok az emberek” – mondta dühösen az ismerős.

Veszélyes a környék

Mire Árpád családja a helyszínre ért, a kutya teste volt már csak ott, a férfit azonnal kórházba vitték, az ebet pedig a rendőrség szállította el boncolás céljából. Az elkövetőket még aznap letartóztatták, a környéken többen is elmondták: az utca veszélyes lett.

Drogosok garázdálkodnak

A környék lakói szerint a betelepülők folyamatosan balhéznak az utcában, sokan már alig mernek kimenni. Sok a drogos és agresszív ember a környéken.

Folyamatban van az elszámoltatás

Az esettel kapcsolatban a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai tehát öt embert fogtak el és állítottak elő, a rendőrség tájékoztatása szerint a bűnözők elszámoltatása folyamatban van.

8 évet is kaphatnak

Az ügyben az Életvédelmi Osztály életveszélyt okozó testi sértés, állatkínzás és garázdaság bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Ha elítélik őket, akár 8 évet is kaphatnak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció