Nincs túl jó híre Csepelen a Vasas utcának és környékének. Sokan valósággal rettegnek az esti órákban kimenni. Ádám imádta a kutyusát, sétáltatni vitte. Egy társaság belekötött és megtámadták. Késpenge villant és már szúrt is a környéket rettegésben tartó társaság. A kutyát kivégezték, a srác megúszta, de életveszélyes sérüléseket szerzett, intenzíven ápolják.

Megtámadta a társaság a férfit és kutyáját

Az eddig rendelkezésre álló rendőrségi adatok szerint október 2-án 1 óra 15 perc körül Csepelen a Vasas utcában két társaság szólalkozott össze kutyáik miatt. A szóváltást követően ketten is kést vettek elő, majd egyikőjük a fiatal férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg. Az eb a szúrást nem élte túl, gazdáját a mentők kórházba vitték. Az elsődleges orvosi vélemény szerint életveszélyes sérülést szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Halálos seb

A helyiek elmondták: a kutya a gazdáját védte, azért kapta a halálos sebet. A gazdit jelenleg intenzív osztályon ápolják. Hajnalban kapott össze az öt fős társaság a kutyáját sétáltató fiatal férfivel. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elmenekültek

A késelés után a társaság elmenekült, magára hagyta kutyát és a gazdáját, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. „Szegény kutya azonnal a gazdája védelmére kelt, próbálta megóvni, és azok a szörnyetegek azonnal leszúrták, míg a srác hat szúrást kapott” – mondta a Borsnak egy helyi.

Azonnal kórházba vitték

Hozzátette, úgy tudja, hogy N. Á. imádta kutyusát, ahogyan az eb is a férfit. A környékbeliek elmondták, hogy a férfit azonnal kórházba kellett szállítani, míg a kutyát a rendőrség vitte el, ahol vélhetően boncolásnak vetik alá a tetemét. 

Balhés alakok

A lap információi szerint a támadók a szúrás után, mintha mi sem történt volna, hazaballagtak, azonban nem sokkal később, a tetthelytől nem messze álló otthonukban kapták el őket a zsaruk. Állítólag a bűnözők nemrégiben költöztek a környékre, és sokan igencsak balhés alakoknak ismerik őket.

Nem mernek kimenni este

„Egy utcai házban laknak albérletben, és nem igazán örülünk a környéken a hozzájuk hasonlók felbukkanásának. Sajnos már lassan ki sem merünk menni este, mert egyre több a balhés betelepülő. Bele sem merek gondolni, hogy mi történt volna szegény sráccal, ha nincs ott a kutyusa. Lehetséges, hogy már ő sem élne. Nagyon szurkolunk, hogy felépüljön, a kutyát pedig nagyon sajnáljuk” – ingatta a fejét szomorúan egy helyi lakó. 

Folyamatban van az elszámoltatás

Az esettel kapcsolatban a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai tehát öt embert fogtak el és állítottak elő, a rendőrség tájékoztatása szerint a bűnözők elszámoltatása folyamatban van.

8 évet is kaphatnak

Az ügyben az Életvédelmi Osztály életveszélyt okozó testi sértés, állatkínzás és garázdaság bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Ha elítélik őket, akár 8 évet is kaphatnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt van a problémás Vasas utca

Kiemelt kép: illusztráció