A családos háziasszonyok, háztartást vezetők joggal érezhetik úgy a hétről hétre összegyűlő ruhakupacok láttán, hogy a mosás egy soha véget nem érő feladat, amely megfelelő rendszerezés hiányában reménytelennek tűnik.

A jól megválasztott, akár a szennyesek rendszerezését már a mosás előtt támogató szennyestartók nemcsak lerövidítik a kellemetlen munkát, de dekoratív tárolást, könnyű kezelést is lehetővé tesznek. Hasznos lehet színek és mosási igények szerint szétválogatva gyűjteni a ruhaneműket, törölközőket, ágyneműket. Hogyan válaszd ki az ideális szennyeskosarat? Összeszedtük a legfontosabb szempontokat.

Nehéz a választás

Első pillanatban könnyűnek tűnhet a szennyestartó kiválasztása, azonban sok, akár jelentéktelennek tűnő tényező dönti el, melyik lesz számunkra a megfelelő.

A méret tekintetében érdemes átgondolni, hogy milyen gyakran és hány főre szoktál mosni, továbbá milyen típusú ruhákból gyűlik össze a legtöbb, milyen szisztéma szerint mosod. Az sem mellékes, hova tervezed rakni a szennyeskosarat, így az esztétika mennyire döntő szempont, van-e elegendő hely hozzá, netán olyan megoldásra van szükséged, ami üresen összehajtható.

Egyéni preferenciáid döntik el, hogy milyen stílusú és anyagú tárolót választasz, funkcionálisat vagy az enteriőrbe illőt, és a szennyes teljes elfedését biztosító vagy nyitott változatot. Ahogy nem mindegy az sem, hogy van-e a cipelést megkönnyítő fogantyúja.

Strapabírót válassz!

A szennyestartó mindennapi használata, gyakori mozgatása miatt érdemes minőségi darabot beszerezni, és nem csupán az ár alapján dönteni.

Szennyestartót szinte bármilyen anyagból beszerezhetsz, népszerűek a könnyű és strapabíró műanyagok, a hangulatos vessző- vagy tengerifű kosarak, de sokan szeretik a masszív, akár ülőkeként is használható, fából készült megoldásokat, illetve a fürdőszobaszekrénybe épített darabokat. A műanyag szennyestartók nagy előnye, hogy olcsóak, változatos méretekben, színekben és stílusban kaphatóak.

Bármelyik mellett is teszed le a voksodat, jó szellőzést biztosító modellt válassz, különben a használt ruhák szaga zavaró lehet, és ha véletlenül nedves, izzadt ruhadarabokat pakolsz a kosárba, a penész is megjelenhet. Az egyszerű tisztíthatóság is fontos szempont.

Választhatsz környezetbarát természetes vagy mesterséges anyagból készült darabokat, de arra figyelj, hogy például a fa vagy vesszőkosarak béléssel készüljenek, hogy megvédjék a finom ruhadarabokat a sérüléstől.

Találd meg az ideális tárolót!

A család mérete, a szennyestartót használó személyek öltözködési szokásai, a mosógép maximális töltete meghatározó lehet a méret szempontjából, ugyanis ha alulméretezed, akkor nem szolgál megfelelően, a feltorlódott ruhák zavaró látványt nyújtanak majd. Ha pedig túl nagyot választasz, felesleges helyet veszel el más berendezési tárgyaktól.

Érdemes többrekeszes megoldásban vagy több tárolóban gondolkodni, ha a család mérete vagy a mosási szokások úgy kívánják.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.