A partról vették észre a járőrök azt a 65 éves nőt, aki a Dunában sodródott; perceken belül kimentették a folyóból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei 2020. június 28-án 12 óra 11 perckor vették észre, hogy a Lánchídnál egy nő van a vízben.

A járőrök egy hajómestertől kértek vascsövet és kötelet, amit bedobtak a nőnek, akit az erős sodrású folyóból a két rendőrnek a helyszínre siető társaik segítségével sikerült kimenteni. A 65 éves nőt további ellátása céljából átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Június 25-én egy férfi felmászott a Lánchíd pesti pillérjéhez, ezért lezárták aznap, csütörtökön 15 órakor a hidat. Amikor felmentek érte a tűzoltók, kiderült, hogy alszik.

Június 21-én a Lánchídról a Dunába esett egy 42 éves férfi, a rendőrök perceken belül a helyszínre siettek és kimentették.

Június 2-án írtunk arról itt a KÉKFÉNY.com hírportálon, hogy egy erdőkertesi 18 éves fiú ugrott a Lánchídról a Dunába. Sajnos ő Ráckevénél holtan került elő. Osztálytársai, barátai néhány nappal kélsőbb a híd pesti oldalán emlékeztek rá. A gyászoló édesanya sírva borult a Lánchíd korlátjára. A gyászolók egyszerre több száz fehér virágot dobtak a vízbe.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: Lánchíd – Fotó: Kékfény.com