Megtörten emlékeztek a Lánchídon szombat este arra az erdőkertesi fiúra, aki két héttel ezelőtt ugrott a Dunába. A gyászolók egy szál virágot dobtak a vízbe.

Szombaton, kora este a Lánchíd pesti szakasza feketébe borult. Barátok, osztálytársak és rokonok emlékeztek arra a 18 éves fiúra, aki két héttel ezelőtt ugrott a Dunába.

A könnyező barátok és osztálytársak a híd pillérjein gyertyát gyújtottak Ricsi emlékére.  A gyászoló édesanya sírva borult a Lánchíd korlátjára.

A gyászolók egyszerre több száz fehér virágot dobtak a vízbe.

Május 30-án tűnt el

KEKFENY.com is beszámolt róla, P. Richárd május 30-án tűnt el erdőkertesi otthonukból, édesanyjától vidáman elbúcsúzott és annyit mondott: meglátogatja egy barátját Budapesten. Azóta életjelet nem adott magáról, a telefonja pedig ki volt kapcsolva. Pont ezen a napon sétálók bejelentést tettek a rendőrségen, hogy látták, amint egy fiatal férfi a Lánchídról a Dunába ugrik. A vízimentők azonnal odasiettek, és megkezdték a kutatást, sajnos azonban nem találták meg a férfit.

Édesanyja kétségbeesve kereste fiát a Facebookon, nagyon félt, hogy Ricsi lehet az az ismeretlen fiatal, akit a járókelők láttak, hogy Dunába ugrott.

Telefonja a Lánchídnál jelzett utoljára

A cellainformációk alapján telefonja utoljára a Lánchídnál jelzett, azóta nem volt kapcsolható. Az édesanyja egy ismerőse által megtudta, hogy a vízbe ugrott fiatalról kamerafelvétel készült, ami sajnos több ponton megegyezett fia külsejével és ruházatával.

Ricsi holttestét egy hét után Ráckevénél találták meg, később a rendőrség is megerősítette, hogy ő az, aki a Lánchídról ugrott a Dunába.

Sok fiatal ugrik a Dunába

Szombaton, a Lánchídon tartott megemlékezéssel szinte egyidőben szintén egy 18 éves fiatal zuhant a Dunába a Petőfi hídról. A lánynak szerencséje volt, mert a vízirendőrök kimentették. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Szinte napra pontosan egy hónappal ezelőtt a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy egy 17 éves lányt mentett ki a Dunából Angyalföldön két rendőr. Az erről szóló cikket itt tudod elérni.

Két héttel ezelőtt egy 30 éves férfi ugrott a Dunába a Petőfi hídról. A rendőröknek sikerült

Kiemelt kép: P. Richárdra emlékeznek a Lánchídon – Forrás: budapestkörnyeke.hu