Vadkenderültetvényt találtak a Főkert munkatársai Budapesten, a 15. kerület egyik természetvédelmi területén. Csaknem hatvan tő virult a marihuána alapanyagául szolgáló növényből.

A budapesti parkokat gondozó Főkert munkatársai vadkenderültetvényt találtak, amikor a 15. kerületben egy természetvédelmi területen, a Szilas pataktól nem messze munkájuk közben egy kisebb kenderültetvény találtak.
A kertészek tereprendezésre érkeztek, amikor a bozótos közepén megpillantották a gondosan kialakított tisztáson az ültetvényt.

A parkgondozók azonnal értesítették a mezőőri szolgálatot, amelynek munkatársai hívták a Budapesti Rendőr-főkapitányság 15. kerületi Rendőrkapitányság járőreit.

A már helyszínen lévő rendőröknek a mezőőrök elmondták, hogy visszatartottak egy kerékpárost, mert a férfi feléjük tartott, de amikor észrevette őket megpróbált elhajtani.

A kiérkező járőrök igazoltatták a budapesti B. Lászlót, akinél öt palack vizet, metszőollót, kötözőmadzagot találtak, ezért előállították a 15. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol kábítószer gyorstesztet alkalmaztak vele szemben, ami pozitív eredményt mutatott.

A férfi azt elismerte, hogy fogyaszt marihuánát, azt azonban tagadta, hogy köze lenne az ültetvényhez. Állítása szerint a nála lévő metszőollót bicikliszerelésre, a palackozott vizeket súlyként, kerékpáros edzéshez használta, a kötözőmadzag pedig csak véletlenül keveredett a cuccai közé.

A rendőrök nem hittek neki, gyanúsítottként őrizetbe vették.