Egy percen belül kétszer mentette meg egy nő életét egy rendőr Budapesten. Az eseményeket egy térfigyelő kamera is rögzítette. A zavart nő először az autók között sétálgatott egy forgalmas úton, majd a villamos elé akart ugrani. Az életmentésről készült felvételt cikkünk végén tudod megnézni.

Az út közepén állt

Térfigyelő kamera rögzítette, ahogy Budapesten, a négysávos Róbert Károly körúton áll egy nő, miközben bizonytalanul lépked ide-oda. Látni lehetett, ahogy átsétált mellette a zebrán egy férfi, akinek feltűnt a zavart gyalogos, ezért átkísérte őt a közeli villamosmegállóba.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Villamos elé akart ugrani

Néhány másodperccel később már azt lehetett látni a felvételen, ahogy a férfi visszarántotta az ugrásra kész nőt, aki így nem az érkező szerelvény elé, hanem a villamos oldalának esett neki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rendőr mentette meg az életét

A drámai jelenetet néhány hete vette fel a térfigyelő kamera Budapest egyik legforgalmasabb útján. A videón Kovács Attila, a BRFK Tevékenységirányítási Központjának ügyeletvezetője mentett életet. Egy percen belül kétszer is.

Észrevette a bajt

„50 méterre lehettem itt a gyalogátkelőhelytől, amikor azt láttam, hogy egy hölgy kirohan egy kocsi elé. Akkor gondoltam, hogy nem egy szokványos zöld lámpán akar átszaladni” – kezdte a visszaemlékezést a főtiszt, aki észrevette, hogy a nő a telefonját és egy papírdarabot szorongatott a kezében, ezért azonnal a segítségére sietett.

Bántalmazhatták a nőt

„Kérdeztem, hogy bántották-e vagy a férfiakkal vagy mivel van gond. Erre bólogatott, hogy bántalmazták feltehetően, de nagyon zavart volt. Fejét rázta, üveges volt a tekintete, zavartan viselkedett. Fogtam, óvatosan átkaroltam és levezettem a gyalogátkelőhelyről” – mondta a rendőr.

Fejsérülést szenvedett

A megállóba érve megpróbált tovább beszélgetni a nővel, hogy amíg eltereli a figyelmét kihívja a mentőket, azonban nem vette észre a mögüle érkező villamost, ami elé a nő ki akart ugrani. „Gyorsan, reflexszerűen, a lélekjelenlétnek köszönhetően utána kaptam, a ruháját kicsit megkaptam, ezáltal csak az első ajtónak ugrott neki, majd fejsérülten mellém esett” – fogalmazott az alezredes.

Semmire sem emlékszik

Ő maga is megijedt, de azonnal hívta a rendőröket és a mentőket. Az RTL Híradó úgy értesült, hogy a nőt azóta már hazaengedték a kórházból, a történtekből pedig semmire nem emlékezett, ezért később levelet írt a rendőröknek, hogy meg tudja, pontosan mi történt vele.

Az életmentésről készült videó

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Kovács Attila, a hős rendőr – Forrás: Facebook/BRFK