Több mint 250 kilogrammnyi, összesen 63 darab második világháborús aknagránátot találtak a Komárom-Esztergom vármegyei Csép mellett, egy szántóföldön – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede Facebook-oldalán hétfőn.

63 akna

63 darab világháborús aknagránát szunnyadt egy Csép melletti szántóföldön, több mint 250 kilogrammnyi össztömegben. Rendőrségi bejelentés érkezett ezredünk tűzszerész ügyeletére, mely szerint feltételezett robbanóeszközre bukkantak mezőgazdasági földmunkák során Csép külterületén – írta hétfőn  Facebook oldalán a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Aknagránátok Csépnél

Forrás: Facebook

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Több napja keresik

Kiss Henrik és Pap Ferenc főtörzsőrmester vezetésével több napig folyt a robbanótestek utáni kutatás, speciális fémkereső műszerek segítségével.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiásták a lőszereket

Ennek eredményeként összesen 63 darab 82 milliméteres szovjet repesz aknavetőgránátot ástak ki a katonák, melyeket a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítottak későbbi megsemmisítés céljából.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/ Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede