Egész Szerbiát megrázta a kétéves gyermek eltűnése és halálhíre. A kétéves Danka Ilics március 26-a délutánján tűnt el Bor városában. A kislány édesanyjával és testvérével tartózkodott a település külvárosi részén. A héten kiderült, hogy Dankát meggyilkolták, a barbár tetteseket letartóztatta a rendőrség. A kislány holttestét azóta sem találták meg.

Eltűnt a gyerek

A mindössze kétéves szerb kislány, Danka tragédiája az elmúlt napokban sokkolta Európát. Napokig, eltűntként keresték a kislányt a szerb hatóságok. Sokáig azt hitték, hogy a kislány emberrablóknál lehet, ezért több ország együttműködve kutatott a gyerek után, köztük Magyarországon is. Majd kiderült, hogy tévúton jártak nyomozók akkor is, amikor egy Bécsben készült térkamera-felvételen Danka elrablóit vélték látni.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Elütötték, majd megfojtották

Végül kiderült, hogy nem emberrablásról volt szó, hanem gyilkosságról, mivel mindössze hét perccel ezután, hogy Danka ellógott a családi nyaralóból, elütötte őt egy furgon az utcában. Kiderült, hogy a két férfi az eszméletlen kislányt a gázolás után a csomagtartóba tette, majd egy illegális szeméttelepen rakta le a holttestet. Utólag fedték csak fel a nyomozás során, hogy a kislány még életben lehetett akkor, amikor az autó hátuljába rejtették. Amikor pedig felébredt, az autóban utazó két férfi megijedt és megfojtotta Dankát.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A gyilkosok beszéltek a szülőkkel

Arra is fény derült, hogy Danka szülei látták a házuk mellett azt a fehér furgont elhaladni, amiben az elkövetők ültek, sőt még meg is állították, hogy megkérdezzék őket, látták-e a kislányukat. A sofőr és az utasa azt felelte, hogy nem, miközben a gyerek a csomagtartóban volt. Az ügyet vizsgáló rendőrfőtiszt mesélte el, hogy pontosan, hogyan történhetett az eset.

Szinte azonnal érttesítette a rendőrséget

Danka édesanyja 13 óra 22 perckor vette észre, hogy eltűnt a kislánya és 19 perccel később értesítette is a rendőrséget. 13 óra 50 perc körül az anya a gyermek keresése közben egy fehér személygépkocsit látott, illetve egy férfit, aki az autó mellett állt. Ez volt az a kocsi, amelyről később, a nyomozás során kiderült, hogy az a Fiat Panda volt, amelyben a gyanúsítottak, S. J. és D. D. ültek.

Elütötték a kislányt

A két férfinak, aki percekkel később elütötte a gyereket, a környéken aknafedeleket kellett volna ellenőrizniük. 2,5 percig álltak meg az egyik ház előtt a kislányék utcájában, az egyik gyanúsított nyilatkozata szerint azért ott álltak meg, mert az egyiküknek vécéznie kellett. Aztán az indulás után úgy 30-40 méterrel, 13:45 és 13:52 között valamikor elütötték a lányt.

A kislány életben volt

Az autót S. J. vezette, és észre sem vette, hogy elütötték a kislányt, az utasa, D. D. szólt neki, aki végül kiszállt az autóból, és a csomagtartóba tette az akkor még életben lévő, de eszméletlen gyereket. Egyikük vallomása alapján ezután megegyeztek abban, hogy valahol kiteszik a gyerek testét.

Megfojtotta a kislányt

A rendőrtiszt szerint a fehér autót fél órával a kislány eltűnése után, 13 óra 57 perckor állította meg az apa, de az elkövetők tagadták, hogy találkoztak volna Dankával. A nyomozó azt írta jelentésében, hogy az utas pénteken beismerte, hogy végül ő fojtotta meg a kislányt, amikor meglátták, hogy felébredt.

Balesetre gyanakodtak

 Állítólag a férfi részletesen beszámolt a gyilkosságról, amely után úgy döntöttek, hogy a szeméttelepen teszik le a gyereket. A rendőrség a GPS-adatok és a kamerafelvételek alapján is gyanúsítottként azonosította az elkövetőket, mivel az időpontok stimmeltek, vagyis pont akkor parkoltak le az utcában, és látta meg őket az anya, amikor már mindenki az eltűnt, elraboltnak hitt kislányt kereste. Ám ekkor még csak arra gyanakodtak, hogy esetleg baleset történhetett.

Nem először tűnt el

Egy másik rendőr őrnagy, kiemelte, hogy az édesanya szerint Danka többször is elkóborolt már a házuk környéken, így gyanítható volt, hogy baleset történt, azonban nem zárhatták ki az emberrablást sem. A jelentésekből az is kiderült, hogy a poligráfos vizsgálatok alatt a két férfi ittas állapotban lehetett, kifejezetten lassan reagáltak a kérdésekre, és egyből gyanúsak lettek a hatóságoknak, de természetesen más szemszögből is vizsgálták az ügyet.

Egyáltalán nem mutatott érzelmeket Danka gyilkosa

A lap szerint a nyomozásban érintett egyik vezető kiemelte, hogy az utas valóban beismerte, hogy ő volt a gyilkos, azonban a férfin egyáltalán nem láttak megbánást vagy érzelmeket az esettel kapcsolatban. Kérdéseket tettünk fel neki, hogy miért nem hívtak mentőt, de a férfiban nincs empátia, egyetlen jelét sem mutatta lelkiismeret-furdalásnak, nagyon furcsa a személyisége.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Danka, az áldozat