Beizzott a födém, és pillanatok alatt vált lakhatatlanná az orosházi lakóház. A fiatal édesapa, aki tavaly vesztette el feleségét, éppen Budapestre tartott, 2 éves kisfiának a szívműtétjére utaztak a fővárosba.

Kigyulladt egy ház

Egy családi ház födémszerkezete gyulladt ki Orosházán, a Sámsoni utcában kedd délután. A negyven négyzetméteres szobának a kéménye mellett beépített mestergerenda kezdett izzani, amely meggyengült, majd a mennyezettel együtt leszakadt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lakhatatlan lett az épület

A tűz és az omlás idején nem tartózkodott senki az épületben, személyi sérülés nem történt. A tűzeset és az omlás következtében az épület lakhatatlanná vált. A szomszédok elmondása szerint a cserepek alól gomolygott a füst.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szívbeteg a kisfiú

Erik és Évi boldog házasságban éltek Orosházán. Megszületett a várva várt közös gyermek is, hatalmas volt a boldogságuk. Egyszer csak ezt a boldogságot nem egy, hanem szinte egyszerre kettő csapás érte. A kisfiúnál kiderült, hogy súlyos szívbeteg, pici szívén két lyuk is található, egyik szívbillentyű sem megfelelően dolgozik, feltétlenül műteni kell.

Meghalt a felesége

Tavaly novemberben pedig Évi, Erik felesége, gyermekük édesanyja, 30 évesen koronavírusban elhunyt. A férfi egyedül maradt beteg gyermekével, emiatt munkahelyét is ott kellett hagynia. Kedden, felesége halálának első évfordulóján, éppen meggyújtotta a gyertyát, amikor jött a telefon: induljanak Budapestre, megműtik a kisfiút.

Kell egy otthon

Kedd délben aztán jött az újabb borzasztó csapás: kiégett a házuk, borzasztó anyagi kár keletkezett. Erik nem is tud jelen lenni, hiszen a kisfiával van, ő jobb helyen nem is lehetne most. Viszont kell egy ház, kell egy otthon, ahova haza kell jönniük, miután túl lesznek a műtéten.

Jöttek a tűzoltók

„A postást vártam, amikor a szomszédunk felkiáltott: „Tűz van!”,  hívta is a tűzoltókat, akik percek alatt érkeztek, oltották a tüzet, miközben tudtam, Erikék már nincsenek itthon” – mondta az eset után a szomszéd.

Visszafordultak a nagyszülők

Gyuriczáné Dénesi Erzsébet, azonnal keresni kezdte a hozzátartozókat. „Bence apai nagyszülei is az autópályáról fordultak vissza a tűzeset hallatán. Borzasztó ezt az egészet látni, átélni, s belegondolni, micsoda tragédiák sorozatát kell át-és túlélniük, miközben Bencéért aggódik mindenki”.

Kell a segítség

„Hálás vagyok mindenkinek, aki segít bármivel a családnak, hiszen kell, hogy legyen újra otthonuk, kell, hogy Bencének legyen egészsége, szép karácsonya, hogy megnyugodhasson apa és fia végre. És kell, hogy segítőkre leljünk ebben a tragédiában” – tette hozzá a szomszéd bizakodva.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így tudsz segíteni

Minden forint, építőanyag, kétkezi segítség jól jön. Ha segíteni szeretnél, itt tudod megtenni. Anyagi felajánlás: 11600006-00000000-81940378, Zsurka Erik” .

Kiemelt kép: Zsurka Erik – Forrás: TV2