Ahogyan arról korábban beszámoltunk, 2023. november 20-án egy mindössze 15 éves fiú két tanítási óra közti szünetben felmászott az iskolája tetejére, majd a mélybe vetette magát. Súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol mindent megtettek azért, hogy megmentsék az életét, ám a fiatal szervezete feladta a harcot.  

Zaklatták az iskolában

A 15 éves fiú azért választotta a halált, mert iskolatársai zaklatták. Elsősorban a külsejére tettek megjegyzéséket, a hajára, a ruhájára, sőt iskolai felszerelésére is. Olyan is előfordult, hogy tönkretették a ruháját, ha úgy tartotta kedvük. „Amikor szóvá tettem ezt az iskolában, szinte semmi válasz nem érkezett” –mondta a tragédia után a gyászoló édesapa, Dominik.

Bíztatták, hogy ugorjon

Osztálytársai videófelvételeket is készítettek Romanról közvetlenül azelőtt, hogy leugrott volna. A felvételen is hallatszik, hogy míg a fiú a tetőn tartózkodott, a gyerekek trágár kifejezéseket kiabáltak neki, sőt egy lány még ekkor is azt kiabálta neki, hogy „Roman, ugorj!”.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az anyja a helyszínre ment

A tragédia előtt Roman édesanyja is a helyszínre érkezett, aki próbálta lebeszélni fiát az ugrásról. Kérlelte, hogy ne tegye és megígérte, hogy keresnek neki másik iskolát, és sajnálja, hogy ezt nem tették meg már korábban. 

Búcsúlevelet hagyott

Az anya elmondta, hogy a fia egész végig a tető szélén állt, majd az egyik pillanatban széttárta karjait és leugrott. A 15 éves fiatal pontosan az édesanyja mellé zuhant a földre. A szülőket érthetően teljesen összetörte a tragikus eset. Ráadásul a lezárást, gyermekük elengedését nehezítette, hogy ugyan tudták, hogy a fiú hagyott búcsúlevelet a mobilján, annak tartalmát teljes egészében csak most ismerhették meg.

Visszakapták a telefont

A tragédia, a felvidéki tőketerebesi járásbeli Parchovany községben történt. A hatóságok most adták vissza a szülőknek a fiú mobiltelefonját, amelyben a búcsúlevél volt. A kamasz tízoldalas levélben köszönt el a földi élettől és köztük szüleitől is.

Személyes üzenetek

A fiú, pár nappal halála előtt írta a levelet, így már egészen biztosa, hogy tudatosan készült az öngyilkosságra. A búcsúlevelében többek közt megadta minden jelszavát, PIN-kódját a szüleinek, hogy hozzáérjenek a gépéhez, a közösségi oldalaihoz. Többeknek személyesen üzent, míg másoktól csoportosan köszönt el.

Édesanyjának a következőket írta

„Röviden csak szeretném megköszönni, te voltál a legjobb anya a világon, nem kaphattam volna jobbat, utoljára mondom, hogy szeretlek”- írta édesanyjának a 15 éves fiú.

Édesapjának is üzent

„No, szevasz, apu, sírsz? Ha igen, akkor ne tedd. Ahogy te mondanád, most már egy jobb helyen vagyok, ünnepelni kell, nem szomorkodni. Igazság szerint alig tudok rólad valamit. Ha itthon is voltál, akkor is mentél valahova vagy segítettél valakinek. Természetesen tisztellek és mindent köszönök neked. Te vagy a legjobb apa a világon, csak azt sajnálom, hogy nem tölthettünk együtt több időt. Utoljára írom, hogy szeretlek, apu”.

Az igazgatónak is üzent

Az egyik legdöbbenetesebb sor, amit a fiú leírt, az iskola igazgatójának szólt, neki ugyanis a következőket címezte: „most már ünnepelhet, nem megyek többé iskolába.”

Zaklatóinak is üzent

„Igazából nem tudom, hogy mit tettem ellenetek. Szerintem ti magatok se tudjátok, ha jobban belegondoltok, mégis mi rosszat tettem, ami miatt már vagy 5 éve úgy viselkedtek velem, mint valami hulladékkal.”

Gázpisztollyal lőtt a zaklató lány házára

Az eset után, Roman édesanyja teljesen összeomlott. A temetés után, egyik éjszaka, megjelent annak a lánynak a háza előtt, aki arra buzdította a fiút, hogy ugorjon le a tetőről. A nő gázpisztollyal több lövést is leadott, a helyiek azonnal riasztották a rendőrséget. Roman édesanyja bevallotta, hogy a temetés után rádöbbent, hogy elveszítette egyetlen fiát, bánatában pedig meggondolatlan dologra szánta el magát.

Bánatában lőtt

„Nem vagyok bűnöző vagy ilyesmi, nem is tudnék bántani senkit. De sajnos butaságot követtem el“ – magyarázkodott a nő. A kiérkező rendőrök több töltényhüvelyt is találtak a helyszínen. A cselekmény miatt rendőrségi vizsgálat indult.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: illusztráció