Iskolai zaklatás miatt vetett véget az életének egy 15 éves fiú. Roman depresszióban szenvedett, az iskola tetejéről ugrott a halálba. A diákot zaklatói az öngyilkosság előtt még bíztatták is, hogy ugorjon le. Édesanyja hiába ment a helyszínre, nem tudta megmenteni fiát.

Az iskola tetejéről ugrott

A 15 éves Roman a tanítási órák közti szünetben ment fel az általános iskola tetejére, ahonnan aztán leugrott. A tragédia előtt Roman édesanyja, Iveta is a helyszínre érkezett, aki próbálta lebeszélni fiát az ugrásról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Édesanyja könyörgött

Az édesanya a tragikus percek előtt kérlelte a fiát,  hogy ne ugorjon le és megígérte, hogy keresnek neki másik iskolát, és sajnálja, hogy ezt nem tették meg már korábban. Az anya elmondta, hogy a fia egész végig a tető szélén állt, majd az egyik pillanatban széttárta karjait és leugrott. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudták megmenteni az életét

A 15 éves fiatal pontosan az édesanyja mellé zuhant a földre. A fiút súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol mindent megtettek azért, hogy megmentsék az életét, ám a fiatal szervezete feladta a harcot.

Zaklatták az iskolában

Amint megindult a rendőrségi nyomozás, kiderült, hogy a sümegi Pistikéhez hasonlóan, a felvidéki fiatal is iskolai zaklatás áldozata volt. Roman mesélt arról, hogy zaklatták. „Megdöbbentett, amikor megtudtam, hogy lányok zaklatják. Szóban zaklatták, különféle szidalmakkal vagy utalásokkal a külsejére, hajára, ruhájára, sőt iskolai felszerelésére is” – mondta a tragédia után a fiú édesapja.

Jelezték a zaklatást

„Az is előfordult, amikor valami náluk jobbat viselt, azt tönkretették. Amikor szóvá tettem az iskolában, hogy nem tetszik ami ott folyik, szinte semmi válasz nem érkezett” – mondta a gyászoló apa. Apja szerint a zaklatás miatt Roman pszichiáterhez is járt, ahol gyógyszereket is kapott, ugyanis a fiú depresszióban szenvedett.

Messengeren is zaklatták

„A végső lökést szerintem az adta meg neki, hogy pár nappal a halála előtt egy barátja meghívta egy buliba, de állítólag ott voltak az őt zaklató lányok is, akiknek nem tetszett, hogy Roman is ott bulizik. A barátja, aki meghívta, nem tudta ezt a helyzetet kezelni. Az egyik közösségi oldalon Messenger-üzenetekkel is zaklatták. A telefonja a rendőrségnél van, és továbbra is foglalkozni fognak az ügyével”.

Bíztatták, hogy ugorjon

Osztálytársai videófelvételeket is készítettek Romanról közvetlenül azelőtt, hogy leugrott volna. A felvételen is hallatszik, hogy míg a fiú a tetőn tartózkodott, a gyerekek trágár kifejezéseket kiabáltak neki, sőt egy lány még ekkor is azt kiabálta neki, hogy „Roman, ugorj!”. A 15 éves fiú ügyében a rendőrség büntetőeljárást indított.

Nyomoz a rendőrség

Megerősíthetjük, hogy az üggyel a Tőketerebesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozója foglalkozik, aki emberölés bűntette miatt folytat nyomozást. Tekintettel az ügy érzékenységére és az áldozat életkorára, nem adunk részletesebb tájékoztatást az esetről  – válaszolta a Borsnak Mésárová Jana, a rendőrség szóvivője.

Vonat elé ugrott

Két hete írta meg a Kékvillogó.hu, hogy meghalt az a fiatal fiú, aki nyílt pályán lépett a vonat elé Sümeg külterületén. nem messze a Táncsics utcai vasúti átjárótól. A Mávinform tájékoztatása szerint az Ukkról 17:47-kor Tapolcára elindult személyvonat (9643) Sümegnél elgázolt egy embert. 

Durva felvételek

Nemrég videók kerültek fel az internetre arról, ahogy diáktársai bántják és megalázzák a 16 éves sümegi fiút, aki nem sokkal később vonat elé ugrott és meghalt. A felvételeken látszik, ahogy hárman utánamennek, folyamatosan rugdossák és kinevetik.

A zaklatók bujkáltak

A sümegiek szerint Pisti nem bírta tovább elviselni, hogy a súlya miatt csúfolták. Óriási a felháborodás, a zaklatók napokig bujkáltak, mert gyűlölködő üzenetekkel árasztják el őket az interneten. Azonnal kiderült, a fiút diáktársai hajszolhatták a halálba. Egy négy-öt fős társaság rendszeresen zaklatta Pistit a testalkata miatt, Big Macnek és „padhajlítónak” csúfolták. Ezt nem bírta Pisit, aki az állandó megalázás helyett, inkább a halált választotta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció