Három embert kellett kórházba szállítani annál a balesetnéé, amely szombat este történt a 47-es főúton, Debrecen térségében.

45-en utaztak a buszon

Frontális ütközés történt szombat este Debrecen térségében. A busz egy autóval ütközött frontálisan. A buszon 45-en utaztak, a gépjármű vezetője is beszorult kocsijába, úgy kellett kimenteni őt a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Három embert vittek kórházba

A haon.hu cikke szerint a helyszínre érkező mentőszolgálat egy személyt súlyos, kettőt könnyebb sérülésekkel szállított kórházba.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tavaly novemberben két busz ütközött Budapesten

Két busz ütközött össze a 17. kerületben. Öt utas és két sofőr sérült meg, felrobbant egy poroltó. A balesethez több mentőt és tűzoltót is riasztottak.

Rosszul lett az egyik sofőr

Kedd reggel egy menetrend szerint közlekedő 168E Volvo csuklós busz haladt a 17. Helikopter út elején, az Örs vezér tere felé. Információink szerint a sofőr hirtelen rosszul lett és elvesztette uralmát a járműve felett, a busz emiatt áttért a bal oldalra.

Beletaposott a fékbe

A Helikopter út 16. számú ház előtt nekihajtott a padkának, emiatt a busz nem hajtott fel a járdára, hanem egyenesen haladt tovább a menetiránnyal szemben. Sajnos éppen ekkor ért oda egy szintén menetrend szerint, a rákoshegyi végállomás felé közlekedő másik 168E járat, amelynek sofőrje, látván a közeledő csuklós buszt állóra fékezte a saját buszát. Ám a balesetet így sem tudta elkerülni, a két Volvo a Helikopter út 20. szám előtt hatalmas csattanással frontálisan egymásnak ütközött.

Szétrobbant a poroltó

A fedélzeten tartózkodó utasok egymásnak estek vagy a padlóra zuhantak, a rosszul lett sofőr is kiesett az üléséből. A vétlen busz poroltója az ütközés hatására szétrobbant, ezért elsőre úgy tűnt, mintha ki is gyulladt volna. A két Volvo szinte összeragadt, mindkettő eleje és vezetőfülkéje súlyosan roncsolódott, az utasokat az első ajtók kifeszítésével a fővárosi hivatásos tűzoltóknak kellett kiszabadítani, majd a helyszínelést követően kamionmentővel tudták széthúzni a buszokat.

Óriási csattanás

Összesen öt utas és a két sofőr sérült meg a csúnya karambol során, az okozó buszvezető súlyosan, a többiek szerencsére csak könnyebben. Egy ott lakó idősebb férfi, aki maga is buszvezető volt évtizedekig, elmondta, hogy épp az ágyában feküdt, amikor az óriási csattanást hallotta, először azt hitte, a vonat ütközött valamivel.

Változások a közlekedésben

Az érintett útszakaszt teljesen lezárták, a 46-os busz terelve közlekedik, nem érinti a Lőrinci út megállót, a 168E autóbusz szintén terelve jár, nem érinti a Lőrinci út és az Ősrepülő utca megállót.

Legutóbb a 15. kerületben történt buszbaleset

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, összeütközött egy autóbusz és egy kisteherautó a főváros 15. kerületében, a Drégelyvár utcában, a Neptun utca közelében. A helyszínen a BudapestKörnyéke.hu tudósítója is ott volt, aki elmondta, csütörtök délután egy Ford Transit kisbusz haladt a 15. kerületi Drégelyvár utcán Újpalota központja felé. A Transitot vezető férfi a Neptun utcánál úgy döntött, balra bekanyarodik, bár látta, hogy szemből közeledik egy Mercedes csuklós busz.

Nem állt meg a busz

Mivel egy utcával feljebb, a Gyám utcánál buszmegálló is található, a Ford vezetője úgy vélte, a busz majd úgyis megáll, noha a Mercedes indexe nem jelzett ilyesmit. Egy dolgot hagyott ki a számításból: nevezetesen hogy a 133E ennél a megállónál nem áll meg.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció