Egy rokona végezhetett a 70 éves fülöpi nővel szilveszter délutánján. Az idős asszonyt barátnői kezdték el keresni, miután megbeszélték, hogy együtt búcsúztatják az óévet. Ők értesítették a rendőrséget, akik a helyszínre érve megtalálták a holttestet.

A szomszéd hívta a rendőrséget

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt december 31-én 17 óra 30 perc körül érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy egy hölgy nem tud bemenni a szomszédjához, aki nem ad életjelet magáról. Az eset a Hajdú-Bihar megyei Fülöpön történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Meghalt a 70 éves nő

A házban egy 70 éves nő holttestét találták. Az idős asszony halálát idegenkezűség okozta, a tettes utáni nyomozás pedig gyorsan eredményre is vezetett, hiszen a gyilkosság feltételezett elkövetőjét elfogták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Várt valakit az áldozat

Szomszédai szerint a nő ismerhette gyilkosát, mert beengedte, várt valakit, aki felvágta volna neki a tüzelőt a hidegebb napokra.

Az unokaöccse végezhetett vele

Ahogyan az az eset után kiderült, az egyedül élő nőt a szomszédok kezdték keresni, és először úgy tűnt, hogy az asszony szén-monoxid-mérgezést kapott. Később azonban kiderült, hogy agyonverték, és a faluban többen úgy tudják, a 70 éves áldozattal az unokaöccse végzett.

Gyermekeinél karácsonyozott

A nő a karácsonyt az egyik gyerekénél töltötte a Dunántúlon, ahonnan néhány nappal a halála előtt azért tért haza, hogy az óévet a barátnőivel együtt búcsúztassa. Szilveszterkor azonban egy hölgy arról értesítette a rendőrséget, hogy nem tud bemenni a szomszédjához.

Megszólalt a CO-készülék

A helyszínre érkező mentősök a katasztrófavédelem munkatársait is az épülethez hívták, miután a házba belépve a CO-készülék is jelzett.

Kegyetlenül végeztek az asszonnyal

A helyszínelés során azonban kiderült, hogy az idős nőt legalább háromszor vágta fejen a tettes. A házat pedig felforgatta valaki. 

Egy rokon végezhetett vele

A rendőrök azonnal hajtóvadászatot indítottak a gyilkos felkutatására, és 48 órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 38 éves helyi férfit.  A faluban úgy tudják, az elkövető egy rokon, aki korábban már volt büntetve, mert a társaival együtt állítólag agyonvert egy kutyát.

Fel akarta gyújtani a házat

A falu polgármestere, Hutóczki Péter önkéntes tűzoltóként járt a tetthelyen, ő azonban nem tudta megerősíteni, hogy a rendőrök valóban az áldozat unokaöccsét vették-e őrizetbe. Ám mivel betörésnyomok nem voltak, valószínűsíthető, hogy a 70 éves asszony ismerte gyilkosát, aki úgy akarta eltüntetni a nyomokat, hogy a házat megpróbálta felgyújtani.

Őrizetbe vették

A férfit őrizetbe vették, s hamarosan indítványozzák az előzetes letartóztatását is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: illusztráció