Édesanyja már meglátogathatta a tapolcai vonatbaleset túlélőjét, azt a lányt, akit napokig halottnak hittek a hatóságok. Móni egyértelműen felismerte, hogy Melani felszik a kórházban, aki jelenleg mélyaltatásban van. A sofőr szülei viszont nemcsak fiúkat, Zoltán gyászolják, hanem az eddig túlélőnek hitt 17 éves lányukat, Dórit is.

Halálos baleset Tapolcánál

Január 1-jén, egy szilveszteri házibulit követően öt fiatal utazott egy Skodában, amikor a sofőr a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott Tapolcánál. A jármű az arra közlekedő vonattal ütközött. A szerelvény 60 méteren át tolta az autót, amelyben 5 fiatal utazott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Négyen haltak meg

Négyen a helyszínen életüket vesztették, egy utast életveszélyes állapotban szállított a mentőhelikopter a szombathelyi kórházba. Napokig arról szóltak a hírek, hogy a túlélő, a helyszínen életét vesztetett sofőr 17 éves húga, Dóri.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy lány túlélte a balesetet

Nagyszülei sírva nyilatkoztak arról, hogy a lányt mélyaltatásban tartják, több műtét vár rá. Melanit, az autó másik női utasát, pedig szülei gyászolták. Január 3-án azonban döbbenetes fordulat állt elő.

Összecserélték az áldozatokat

Éjszaka, Melani édesanyjához becsöngettek a rendőrök, akik közölték, hogy összecserélték a két lányt és Melani él, Dóri pedig még a helyszínen meghalt. A 17 éves lány szülei így mindkét gyermeküket elveszítették a balesetben, idősebb fiúk, Zoltán még a helyszínen meghalt.

Nem mehettek be a kórházba

Dóri szülei a járványhelyzet miatt a szülők nem mehettek be a gyógyintézménybe, pedig a látogatás során nyilvánvalóan azonnal rájöttek volna, hogy nem Dóri fekszik a betegágyon, vagyis két gyermeküket veszítették el – írja a Bors.

A ruháit is megkapták

A lap azt írja, már a koporsó kiválasztására készültek a halottnak hitt lány szülei. Még a rendőrségre is bementek, hogy a halott lány ruháit átvegyék. Azokat egy zsákban kapták meg, de érthető módon nem kívánták megnézni.

Nem engedték be őket a halottasházba

Melani édesapa és édesanyja évekkel korábban elváltak. Mónika, az anya az új párjával szeretett volna a halottasházba menni, hogy elbúcsúzhassanak Melanitól, de az egyenruhások erről lebeszélték őket.

Rájöttek a hibára

A Bors információi szerint a tévedés azzal magyarázható, hogy valamiért a hátul, középen ülő Melani lábaihoz került Dóri igazolványa. A hibára hétfőn jöttek rá a rendőrök, ekkor keresték fel a túlélő lány szüleit.

Döbbenetes tévedés

„A felfoghatatlan tragédia után a gyász közben, tegnap, rendőrnyomozók kerestek meg, és közölték, hogy az azonosításkor tévedés történt, és nem az én gyermekem halt meg. Felfoghatatlan és döbbenetes, amit érzek” – így tudatta a világgal Mónika, Melani édesanyja, hogy lánya mégis él.

A kórházban felismerte lányát

Mónika, a tévedés után, végül bemehetett a kórházba, ahol azonnal felismerte a lányát. Melani arca nem sérült különösebben, ráadásul a kezén még mindig látható egy néhány héttel ezelőtti sérülése, amit egy törött üvegtől szerzett. Melani egyébként köldökpiercinget is viselt, miközben Dóri még nem hordott ilyen ékszert.

Mélyaltatásban tartják

A Blikk információi szerint Melani mindkét lábán combnyaktörést szenvedett, de egy tüdőműtéten is átesett, mivel az egyik bordája átszúrta azt. Jelenleg mélyaltatásban tartják, a családja azonban bízik benne, hogy javul majd az állapota, és el tudja mondani, hogyan történhetett a baleset. A tévedéshez egyébként az is hozzájárulhatott, hogy Melani a baleset idején a barátnője, Dóri kabátját viselte.

A rendőrség a médiát hibáztatja

A rendőrség, miután kiderült a tévedés, annyit közölt, hogy a sajtóban jelent meg tévesen az áldozat személyéről szóló információ, és a hiba a média munkatársai számlájára írható.

A túlélő halálhírét keltették

Nem ez az egyetlen egy tévedés, amely a tapolcai vonatbaleset kapcsán történt. A baleset estéjén Tapolca polgármestere Facebook bejegyzésében azt írta, hogy hivatalos helyről kapott értesítést arról, hogy a baleset egyetlen egy túlélője is meghalt. Másnap a szombathelyi kórház vezetősége cáfolta az értesülést.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez történik egy vonatbaleset után

A 112press azt írja, hogy egy vonatbalesetnél „a személyes tárgyak, ruházatok is keveredhetnek a mozdony által végzett rombolás során. Sajnos a túlélőket sem úgy kell elképzelni egy ilyen eset után, ahogyan azt sok filmben látni lehet. Nagyon sokan közülük teljesen felismerhetetlenek, rendkívül súlyos sérülésekkel és ismételten nem mennénk bele a részletekbe. Elég annyi, hogy sokszor azt sem lehet megállapítani, milyen színű a sérült haja, ha egyáltalán van még haja… Az azonosítás további részleteit itt tudod elolvasni.