Döbbenetes tévedés történt a tapolcai baleset áldozatainak azonosításakor. A halottnak hitt Melani szüleivel január 3-án éjszaka közölték a rendőrök, hogy lányuk mégis él. A 17 éves Dóri, akiről a szülei azt hitték, hogy túlélte a balesetet, ő pedig a helyszínen szörnyethalt. Az autót Dóri bátyja vezette, Zoltán is meghalt, vagyis a szüleik mindkét gyermeküket elveszítették a balesetben.

Halálos baleset Tapolcánál

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, Újév délelőttjén tragikus baleset történt Tapolca közelében. Egy autó ütközött az arra közlekedő vonattal. A járműben öten utaztak, négyen a helyszínen szörnyethaltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hátul ült a túlélő

Az autót a 20 éves Zoltán vezette. Az eddigi információk szerint a sofőr 17 éves húgát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Ő a tragédia egyetlen túlélője. Ő ült hátul középen, vélhetően annak köszönheti életét, hogy két oldalról is védelmet kapott a barátaitól – ez volt eddig a hivatalos információ. És most jön a döbbenetes fordulat.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Döbbenetes tévedés

Az öt utas közül ketten voltak lányok. Egyikük túlélte, másikuk meghalt. Úgy tűnik azonban, valami tévedés történt az adatok felvételénél: ma éjszakáig a balesetet túlélő áldozat családja úgy tudta, gyermekük meghalt, a valódi áldozat családja pedig ezek szerint azt, hogy az ő gyermekük él.

Egy lány élte túl a balesetet

Először a Sümegi Szó írta meg, hogy mi történhetett: Az autóban ülő 5 fiatal közül kettő lány volt, Gy. Dóra és Sz. Melani. Közülük sajnálatos módon egy lány élte túl a balesetet, a hatóságok akkori álláspontja szerint Gy. Dóra.

Közölték, hogy a gyerekük él

Január 3-án éjjel azonban nyomozók jelentek meg az elhunytnak vélt Sz. Melani szüleinél és közölték, hogy gyermekük él. Ugyanis nem az ő lánygyermekük hunyt el a balesetben. A csabrendeki Sz. Melanit jelenleg a szombathelyi kórházban kezelik – írja a Blikk.

Újra azonosították a sérületet

Sz. Melani édesanyja a Facebookon-kiírt bejegyzése megerősíti: Melani él, a vér és a kórházi azonosítása megtörtént.  „Felfoghatatlan és döbbenetes, amit érzek! Anyaként együttérzek minden elhunyt szülőjével és hozzátartozójával”.

Mindkét gyermeküket elveszítették

Ez azt jelenti, hogy a 17 éves Dóri, akit túlélőnek véltek eddig, és bátyja, a 20 éves Zoltán, mindketten meghaltak. Vagyis a szüleik egyszerre két gyermeküket veszítették el a balesetben.

A túlélő halálhírét keltették

Nem ez az egyetlen egy tévedés, amely a tapolcai vonatbaleset kapcsán történt. A baleset estéjén Tapolca polgármestere Facebook bejegyzésében azt írta, hogy hivatalos helyről kapott értesítést arról, hogy a baleset egyetlen egy túlélője is meghalt. Másnap a szombathelyi kórház vezetősége cáfolta az értesülést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Varga György