Döbbenetes tévedés történt a tapolcai baleset áldozatainak azonosításakor. A halottnak hitt Melani szüleivel január 3-án éjszaka közölték a rendőrök, hogy lányuk mégis él. A 17 éves Dóri, akiről a szülei azt hitték, hogy túlélte a balesetet, ő pedig a helyszínen szörnyethalt. Az autót Dóri bátyja vezette, Zoltán is meghalt, vagyis a szüleik mindkét gyermeküket elveszítették a balesetben.

Halálos baleset Tapolcánál

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, Újév délelőttjén tragikus baleset történt Tapolca közelében. Egy autó ütközött az arra közlekedő vonattal. A járműben öten utaztak, négyen a helyszínen szörnyethaltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hátul ült a túlélő

Az autót a 20 éves Zoltán vezette. Az eddigi információk szerint a sofőr 17 éves húgát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Ő a tragédia egyetlen túlélője. Ő ült hátul középen, vélhetően annak köszönheti életét, hogy két oldalról is védelmet kapott a barátaitól – ez volt eddig a hivatalos információ. És most jön a döbbenetes fordulat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Döbbenetes tévedés

Az öt utas közül ketten voltak lányok. Egyikük túlélte, másikuk meghalt. Úgy tűnik azonban, valami tévedés történt az adatok felvételénél: ma éjszakáig a balesetet túlélő áldozat családja úgy tudta, gyermekük meghalt, a valódi áldozat családja pedig ezek szerint azt, hogy az ő gyermekük él.

Egy lány élte túl a balesetet

Először a Sümegi Szó írta meg, hogy mi történhetett: Az autóban ülő 5 fiatal közül kettő lány volt, Gy. Dóra és Sz. Melani. Közülük sajnálatos módon egy lány élte túl a balesetet, a hatóságok akkori álláspontja szerint Gy. Dóra.

Közölték, hogy a gyerekük él

Január 3-án éjjel azonban nyomozók jelentek meg az elhunytnak vélt Sz. Melani szüleinél és közölték, hogy gyermekük él. Ugyanis nem az ő lánygyermekük hunyt el a balesetben. A csabrendeki Sz. Melanit jelenleg a szombathelyi kórházban kezelik – írja a Blikk.

Újra azonosították a sérületet

Sz. Melani édesanyja a Facebookon-kiírt bejegyzése megerősíti: Melani él, a vér és a kórházi azonosítása megtörtént.  „Felfoghatatlan és döbbenetes, amit érzek! Anyaként együttérzek minden elhunyt szülőjével és hozzátartozójával”.

Mindkét gyermeküket elveszítették

Ez azt jelenti, hogy a 17 éves Dóri, akit túlélőnek véltek eddig, és bátyja, a 20 éves Zoltán, mindketten meghaltak. Vagyis a szüleik egyszerre két gyermeküket veszítették el a balesetben.

A túlélő halálhírét keltették

Nem ez az egyetlen egy tévedés, amely a tapolcai vonatbaleset kapcsán történt. A baleset estéjén Tapolca polgármestere Facebook bejegyzésében azt írta, hogy hivatalos helyről kapott értesítést arról, hogy a baleset egyetlen egy túlélője is meghalt. Másnap a szombathelyi kórház vezetősége cáfolta az értesülést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Varga György