Pilisi kiránduláson lett rosszul egy 6 éves kislány, a rendőrök levitték a hegyről és átadták a mentősöknek.

Rosszul lett egy kislány

A pilisszántói körzeti megbízotthoz 2022. január 2-án érkezett a jelzés, hogy egy kislány a Pilis-tető közelében rosszul lett, segítségre van szükség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A körzeti megbízott ment fel a hegyre

A terület a rendőr körzetén kívül esett, azonban elég közel ahhoz, hogy minél előbb érjen a helyszínre. Ladó György főtörzsőrmester egy helybéli önkéntes tűzoltó társaságában azonnal útnak indult – írja a BudaPestkörnyeke.hu

Eszméletét vesztette a gyerek

A helyszínen a kislány édesanyja zaklatottan mesélte el, hogy gyermekével éppen sétálgattak, amikor rosszul lett és eszméletét vesztette.

Kórházba került a kislány

Megmentői azonnal a szolgálati gépkocsiba ültették anyukát és gyermekét, riasztották a mentőszolgálat munkatársait. Mire a hegyről leautóztak már a mentősök várták őket, kivizsgálásra kórházba vitték a kislányt.

Itt történt az eset

Két turista sérült meg

Kirándulás közben két ember megsérült tavaly októberben Budaörsön, az Odvas-hegyen. Az egyik túrázó önerejéből nem tudott a hegyről lejutni, ezért a mentéséhez a katasztrófavédelem segítségét kérték.

Hordágyon hozták le őket

A helyi önkéntes és a törökbálinti hivatásos tűzoltók kézi erővel, hordágyon közel nyolcszáz méter át hozták le a hegyről a túrázót, majd átadták a mentőknek.

Anyuka tévedt el két gyermekével

Szintén tavaly év végén a kora esti órákban érkezett a riasztás a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálathoz, amely szerint egy anyuka és két kisgyermek eltévedt az erdőben Nagykovácsinál.

Megkezdték a keresést

A kutatómentők a rendőrség koordinációja mellett, együttműködve a területet jól ismerő erdésszel és a Nagykovácsi Széchenyi Ödön Önkéntes Tűzoltó, Polgárőr Mentési és Természetvédelmi Egyesülettel, valamint a Pilisszentiváni Polgárőrséggel kezdte meg a keresést.

Mobiltelefonon irányították a segítőket

Az eltévedt túrázók felkészültek voltak, így volt náluk feltöltött mobiltelefon, tudtak koordinátát küldeni, rendelkeztek lámpával és rengeteg gumicukorral. Útjuk során ameddig csak bírta a mobil folyamatos kapcsolatban voltak a családjukkal és így elegendő információt juttattak el ahhoz, hogy az önkéntes tűzoltókkal be tudjuk határolni a keresési területet.

Két útvonalon indultak el

Az egyik kereső csapat Nagykovácsi felől indult útnak, a másik pedig Piliscsabánál állított fel egy  irányítási pontot, ahonnan terepjáróval és quaddal indultak el a lehetséges helyszíneket átkutatni.

Egy óta múlva megtalálták a turistákat

Egy órával a keresés megkezdése után az eltévedt túrázókat az egyik egység megtalálta. Személyi sérülés nem történt és még a gyerekek is mosolyogtak a kalandon. „Legalább lesz mit mesélni a suliban” – mondta az eltévedt csapat tagja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!