A férfi szabályosan biciklizett, amikor elütötte egy autó Vas vármegyében. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét veszítette. Családja teljesen összetört.

Borzasztó tragédia

Halálra gázolt egy 73 éves bicikliző férfit egy autós péntek reggel Jánosháza és Kemenespálfa között. A sofőr terepjárójával egy utánfutót húzó kocsit előzött és nem vette észre a szemből szabályosan érkező kivilágított biciklist – hangzott el a Tv2 Tények című műsorának péntek esti adásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudni, mitől következett be a baleset

Összetört a terepjáró bal eleje, behorpadt a motorház teteje és pókhálós lett a szélvédő a gázolás után. „A rendelkezésre álló adatok alapján egy 44 éves férfi személygépkocsival közlekedett a 8429-es számú úton. Haladása során előzési manőverbe kezdett, melynek során áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy vele szemben közlekedő kerékpárossal” – ismertette a Vas vármegyei rendőrség szóvivője, Seffer Lilla.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Térképen a baleset helyszíne

Nem vette észre a szemből érkező kerékpárost

A terepjáró egy utánfutót húzó kocsit előzött, amikor nem vette észre a szemből szabályosan tekerő biciklist és elgázolta. Egy fél pár cipő és letört alkatrészek az árokban: egy 73 éves férfi volt a biciklis, a mentősök már nem tudták megmenteni az életét, meghalt.

A mentők sem segíthettek rajta

„Sajnos olyan súlyos az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, hogy bajtársaim már csak a halál tényét tudták megállapítani” – ismertette az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs munkatársa, Csillag Zoltán. A férfi rendszeresen járt Jánosházára.

Unokájának vitt tízórait

Most is épp az unokájához tekert, hogy tízórait vigyen a gyereknek az iskolába, amikor a tragédia történt. A halálra gázolt férfi lánya megtörten nyilatkozott a csatorna munkatársának. „Még több éven keresztül mehetett volna…még találkozhattunk volna vele” – fogalmazott könnyek közt Tóthné Dávid Rita.

Nem volt féknyom a helyszínen

Rutinos biciklis volt a férfi, évek óta mindenhova kerékpárral járt. „Ki volt világítva a bicikli, volt rajta mellény, és sajnálatos módon ezt az autós nem vette figyelembe. Tehát meg se látta, féknyom nélkül …. féknyom nélkül elütötte” – fogalmazott az elhunyt férfi rokona.

Mindenkinek segített

A család teljesen összetört a tragédia után, a nagypapát mindenki szerette. „Mi nagyon szerettük egymást. „Egyszer szóltunk neki, jött, segített, bármi volt … bármi volt abban a pillanatban … abban a pillanatban segített mindenkinek” – magyarázta lánya.

Szabályosan közlekedett

A műsorban elhangzott az is, hogy a férfi használta a láthatósági mellényt és a biciklije is megfelelően ki volt világítva. Felesége, két lánya és két unokája gyászolja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)