A támadót végül a rendőrök vitték el. A CATL a városba tervezett gyára miatt tartott esemény botrányba fulladt, a támogatók és az ellenzők tábora egymással üvöltözött, teljes volt a káosz.

Puskaporos levegő

Teljesen elszabadultak az indulatok azon a pénteki, debreceni özmeghallgatáson, amelyet a kínai CATL beruházása miatt tartottak – derül ki a Magyar Hang helyszíni beszámolójából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egymásnak üvöltöztek

A résztvevők közül valaki annyira felhevült, hogy még a tettlegességtől sem riadt vissza. Az egyik férfi többször is a gyárral szembeni heves ellenérzéseit hangoztatta, az eljárásban résztvevő hivatalos személyek legitimitását is megkérdőjelezte.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Érvek helyett fellökte vitapartnerét

Ekkor emelkedett szólásra egy hölgy, hogy a gyár mellett érveljen, amikor a támadó rálökte őt a hivatalnokok és szakértők asztalára, majd a nő a földre esett. A történtek után elszaladt, azonban az áldozat férje utánafutott.

Előállították az agresszort

A megütött nő férje a lap kérdésére elmondta, hogy felesége a fórumnak helyt adó épület előtti téren pihen, a támadót pedig a rendőrség előállította. Közvetlenül a történtek után a közmeghallgatást vezető Hajdúné Kovács Mónika főosztályvezető befejezettnek nyilvánította az eseményt. Az MTI tudósítása szerint az asszonyt pofon ütötték, akit a dulakodás után az egészségügyiek látták el, a férfit a biztonsági szolgálat kivezette és átadták a rendőrségnek.

Nem közölte a rendőrség, hogy milyen eljárás indult

Azonban itt még messze nem volt vége a történetnek, ugyanis miután felsegítették a nőt, Rácz Róbert főispán szerette volna nyugtatni a kedélyeket és néhány perc elteltével úgy döntöttek, hogy folytatják a fórumot. A rendőrség egyelőre nem adott hivatalos tájékoztatást az ügyben.

Polgárháborús légkör

Az esemény lényegében magában hordozta azt, hogy valakinél előbb-utóbb elpattan a húr: ugyanis az ellenzők és a támogatók tábora a végletekig kiélezett, már-már polgárháborús hangulatban feszült egymásnak már akkor, amikor még el sem kezdődödtt a fórum.

Nem hagyták beszélni a meghívottakat

Az 500 férőhelyes teremben az esemény kezdetén valamennyi széken ültek és sokan álltak is. Jól mutatja a hangulatot, hogy a közmeghallgatást vezető kormányhivatali alkalmazott már az esemény elején elveszítette a kontrollt, a környezeti hatástanulmányt végző szakemberbe pedig belefojtották a szót.

Kitartónak kellett lennie, aki szóhoz akart jutni

„Ha ordítanak, nem fogják meghallani a válaszokat” – próbálta csítítani a kedélyeket a főispán, azonban teljesen hatástalan volt a kérés. Később az jutott mikrofonhoz, akik a leghangosabban és a legerősebben követelték maguknak a szót.

Nem volt tolmács a cég képviselőinek

Az eseményen jelen voltak egyébként a kínai CATL képviselői is, azonban ők az egészből nem értettek egy szót sem, mivel menet közben kiderült, nekik nem szerveztek tolmácsot, így nem volt senki sem, aki fordítani tudott volna nekik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt pedig a Debreciner rövid videója tekinthető meg, amely jól visszaadja a hangulatot

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)