Újabb tragédia történt a síneken: halálra gázolt egy férfit a péntek este Nagykanizsáról elindult Tópart InterCity.

Vonatgázolás Szántódon

Péntek este a Nagykanizsáról 17:14-kor elindult Tópart Intercity Szántód belterületén elütött egy embert – tájékoztatott a Mávinform. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Öngyilkossági szándékkal

A helyi információk szerint a tragédia Szántódon, a Május 1-je utcai vasúti átjárótól néhány száz méterre történt. Egy fiatal férfi valószínűleg öngyilkossági szándékkal feküdt a sínekre.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Háromórás késés  

A vasúttársaság közölte: a baleset miatt az érintett vonat akár háromórás késéssel érkezhet meg a célállomásra. 

Sokáig helyszíneltek

Éjjel negyed tizenegyre befejezték a Balaton déli partján történt baleset helyszínelését, így újra megindulhatott a vonatforgalom. Péntek éjszaka helyreállt a menetrend a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon.

Forgalmi átszervezések

Balatonszentgyörgyről 23:45-kor mentesítővonat indult Tapolcára a korábbi csatlakozás lekéső utasok elszállítása miatt. Siófok és Szántód között pótlóbuszok közlekedtek, a dél-balatoni vonalon az átszállások miatt péntek este 60-90 perccel hosszabb volt az eljutási idő.

Vonatgázolás Dunakeszinél

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy egy Vác irányába közlekedő személyvonat gázolt el egy embert a Pest vármegyei Dunakeszin, a Dunakeszi alsó vasúti megállónál. A fővárosi hivatásos és a Fót Aqua önkéntes egyesület tűzoltói egy embert emeltek ki a szerelvény alól. A vonaton körülbelül nyolcvanan utaztak. 

Túlélte a balesetet

A súlyosan sérült férfit a Mentőszolgálat munkatársai stabilizálták, majd kórházba szállították. Később kiderült: az elütött személy túléle a balesetet.

Halál Gyömrőn

Mint megírtuk, január első napjaiban elgázolt egy embert a Keleti pályaudvarról Szolnokra tartó vonat Gyömrőn. A balesetben érintett vonat utasait a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével egy másik vonatra szállította el.

Tragédia Vecsésen

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy szintén január elején, a Nyugati pályaudvarról 5:23-kor Nyíregyházára elindult Nyírség IC Vecsésen, a Dózsa György utcai vasúti átjáróban elütött egy gyalogost. A szerencsétlenül járt ember a balesetben életét vesztette. A fény- és félsorompó az átjáróban rendben működött.

Egy idős férfi az áldozat

Az egyik helyi lakossági csoportban azt írták, egy idős férfi halt meg, aki biciklivel érkezett a helyszínre. Ezután a kerékpárt nekitámasztotta egy oszlopnak és a sínekre lépett. Egy másik közelben lakó arról ír, “ma reggel hosszú dudálással és vészfékezéssel megállt egy vonat Monor felé a nagy vasúti átjáró után közvetlenül, csattanást nem hallottam”. A helyiek szerint november óta ezen a helyszínen ez már az 5. halálos gázolás volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció