Az utasok kezdték meg annak a férfinak az újraélesztését, aki hétfő reggel összeesett Budapesten, a 62-es villamoson. Ugyancsak hétfő reggel, Nagykovácsiban felrobbant egy kályha, a tűzoltók egy holttestet találtak a kiégett pincében.

Összeesett a villamoson

Minden előzetes panasz nélkül esett össze hétfő hajnalban egy 60 év körüli férfi a 62-es villamoson. Utastársai azonnal értesítették a mentőket és a villamosvezetőt, majd a telefonon kapott instrukciók szerint megvizsgálták a beteget -írja a Budapestkörnyeke.hu.

Megkezdték az újraélesztést

A férfi nem lélegzett, így az utasítások alapján megkezdték az újraélesztését, amit a perceken belül érkező mentők emelt szinten folytattak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházba vitték

A küzdelem még sokáig zajlott a beteg életéért a helyszínen, amit két utas és a villamosvezető továbbra is mindenben segített. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők – írja Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Kigyulladt pince

Hétfőn reggel kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház pincéje a Pest megyei Nagykovácsiban, a Madách téren. Három technikai eszközzel tizenkét tűzoltó vonult a helyszínre, több oldalról oltották a lángokat.

Holttestet találtak

A munkálatok során az egységek a sűrű füsttel telített épületben egy embert találtak, azonban már nem lehetett rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette.

Felrobbant a kályha

A tüzet feltehetően az okozta, hogy egy vegyes tüzelésű kályha felrobbant, de a tűz pontos okát és körülményeit vizsgálják.

Figyelmeztet a katasztrófavédelem

Még tart a fűtési szezon, ezért megfelelő méretű, nem éghető anyagú tálcával gondoskodni kell arról, hogy a tüzelő- és fűtő berendezésből kipattanó szikra ne gyújthasson meg semmit, valamint arra is figyelni kell, hogy a fűtőberendezés közelében ne legyen éghető anyag.

Ezeket tartsuk otthon

Érdemes otthonra egy füstérzékelőt venni és egy porral oltó tűzoltó készüléket is készenlétben tartani, amellyel az otthonunkban keletkező tüzek biztonságosan elolthatók. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat