Alternatív ügyeleti ellátás indult Budaörsön. A mentőszolgálat által szervezett ügyeleti rendszerrel párhuzamosan működik egy 0-24-ben elérhető ellátás is a február elsején bezárt ügyeleti központban. Emellett a budaörsiek számára elérhető lesz  a telemedicina és esetkocsi, amely elérhető éjjel-nappal a helyiek számára. Valamint 12 órán keresztül szakorvosi ellátást is kapnak a helyiek. Az új rendszer február 15-től működik.

Budakeszire és Érdre került át az ügyelet

A Pest vármegyei háziorvosi ügyeleti rendszer február 1-jén életbe lépő átalakítását sok város és település ellenezte, de talán a leghangosabban Budaörs önkormányzata és lakosai jelezték, nem szeretnék, ha több, mint húsz évnyi működés után a felnőtt ügyelet Budakeszire, a gyermek pedig Érdre települjön át. Az ellenállás oka az volt, hogy Budaörsön február 1-ig egy jól felszerelt ügyeleti telephely működött, amelyet a város Törökbálinttal közösen tartott fenn. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lesz ügyelet Budaörsön

Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere most bejelentette, hogy a 30 ezer fős városban nem szűnik meg az ügyeleti ellátás, csak átalakul. Az épületet, az eszközöket és az autót, valamint az ellátást végző egészségügyi munkatársakat is meg kívánjuk őrizni, és arra a célra kívánjuk használni, amelyre eleve rendeltetett: a budaörsi lakosok sürgősségi egészségügyi ellátására.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Így működik a budaörsi ügyelet

A betegek napközben, munkanapokon személyesen felkereshetik az egészségügyi központot, ahol sürgős esetben soron kívül ellátják őket. A napközben működő azonnali szakorvosi ellátás személyesen munkanapokon reggel 7 és este 19 óra között érhető el. Minden budaörsi lakcímkártyával rendelkezőt sürgős esetben soron kívül, ingyenesen fogadnak a szakorvosok az Egészségügyi Központban. Ez komoly előrelépés a korábbi rendszerhez képest, mivel az alapellátási szintet jelentő orvosi ügyelet helyett azonnali járóbeteg szakellátásban részesülhet a beteg.

Telemedicina

A telemedicina egy a hét minden napján éjjel-nappal elérhető online és telefonos orvosi tanácsadás. A budaörsiek applikáción keresztül vagy telefonon konzultálhatnak szakorvossal. A szolgáltatás ingyenes igénybevételéhez a budaörsi lakosoknak a lakcímkártyájukkal kell regisztrálniuk, amelyről részletes leírást ma délutántól a www.budaorsmed.hu honlapon találnak.

Éjjel-nappal hívhatják a budaörsi kivonuló mentőket

A hét minden napján 24 órán keresztül elérhető szerződéses mentőszolgálat kivonuló mentőkocsi szolgáltatásával a helyszínre érkező orvos vagy mentőtiszt sürgős, életveszélyes esetekben azonnali orvosi segítséget tud nyújtani. A szolgáltatás telefonos elérhetősége: 06-23/445-495. A telefonos operátor minden esetben az OMSZ ellátás irányító központjával egyeztetve szervezi az azonnali ellátást.

Állami ügyeleti pontok

Személyesen, a felnőtt betegek Budakeszin, munkanapokon 16-22 óráig, illetve hétvégén és ünnepnapokon 08-14 óra között kaphatnak állami ügyeleti ellátást. Ugyanilyen típusú gyermekorvosi ügyelet Érden munkanapokon 16-22 óráig, hétvégén és munkaszüneti napokon 08-22 óráig érhető el. Az állami éjszakai ügyelet budaörsiek számára Budakeszin működik.

Állami ügyelet elérhetősége

Telefonon elérhető Budaörsről is a központosított állami ügyelet, amit a 1830-as egységes telefonszámon lehet hívni.  Az Országos Mentőszolgálat vészhelyzeti telefonszáma továbbra is a 112 (Egységes Segélyhívó Rendszer), ezt a számot baleset, más közvetlen életveszély esetén lehet hívni.

Sokba került az alternatív ügyelet

Az önkormányzat által működtetett új orvosi ellátási rendszer nagyon sok pénzébe kerül a városnak, százmilliós nagyságrendekről lesz szó. Ezt ráadásul úgy kell majd kigazdálkodni, hogy az állam 2024-ben is mintegy 4,6 milliárd forintot von el törvénytelenül a várostól, szolidaritási hozzájárulás címén. A Budaörsön élők egészsége azonban mindennél fontosabb az önkormányzat számára. – írja közösségi oldalán az önkormányzat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Budaörsi ügyeleti központ