Egy udvari WC-ből mentettek ki egy újszülött csecsemőt a kisújszállási tűzoltók. Valószínűsíthető, hogy az anya a mellékhelyiségben adott életet a gyermekének. Decemberben, Budapesten egy 22 éves nő a fürdőszobában szülte meg gyermekét, majd kidobta az ablakon. A csecsemő 6 métert zuhant, holttestét 1 hónap múlva találták meg.

Szülés a WC-n

Udvari WC-ben szülte meg gyermekét egy nő csütörtök este Kisújszálláson. Az újszülött, miután világra jött, a WC-be esett. A kiérkező helyi tűzoltók a WC-t megbontották, majd oldalára elborították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kimentették a WC-ből

Körülbelül 1 méter mélyen találták meg az újszülött kisfiút, akit kimentették. A tűzoltók azonnal átjárható légutat biztosítottak a picinek, majd átadták a mentőknek, akik ellátták. A helyszínre több mentőegység is érkezett. Ellátásuk után az anyát és az újszülöttet is stabil állapotban szállították kórházba.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Halott csecsemő

Budapest 8. kerületéből 2024. január 27-én tettek bejelentést, miután egy társasház világítóudvarán halott újszülöttet találtak. Mivel a baba halálát nagy valószínűséggel idegenkezűség okozta, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt, szakértők bevonásával indított nyomozást. Az újszülöttet világra hozó 22 éves nőt a helyszínen elfogták – írtuk meg az eset után.

A fürdőszobában szült

A BRFK közölte, elkészült az orvosszakértői vélemény. Az újszülöttet világra hozó 22 éves nő a megalapozott gyanú szerint december 26-án lakásuk fürdőszobájában, családja előtt is titkolt terhességet követően hozta világra gyermekét.

Ezen az ablakon dobta ki az újszülöttet a nő

Forrás: police.hu

Egy hónap múlva találták meg

Ezután, az ablakon keresztül, 5.8 méter magasból a világítóudvarba dobta. A babára egy hónappal később találtak rá. A fővárosi rendőrök még aznap előállítottak a házból egy nőt.

Élve született

Az azóta elkészült igazságügyi orvos szakértői vélemény megállapította, hogy a gyermek élve született, orvosi ellátással életben maradhatott volna, a gyermek halálát az ellátatlanság, kihűlés, és a köldökcsonkon keresztüli kivérzés okozta.

Őrizetbe vették

A BRFK életvédelmi nyomozói a 22 éves gyanúsítottat 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsított megtagadta a vallomást, és panasszal élt a gyanúsítással szemben. A nőt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltóság