A Széll Kálmán téren várta a villamost egy szabadnapos mentőorvos, amikor észrevett egy földön fekvő embert, aki furcsán vette a levegőt.

Szerencsére volt a közelben egy orvos

Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint a tapasztalt orvos azonnal odasietett, megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem lélegzett, így megkezdte az újraélesztését, amihez többen is rögtön felajánlották segítségüket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egymást váltva küzdöttek a beteg életéért

Két közterület-felügyelő értesítette a mentőket, amíg egy ötödéves orvostanhallgató és egy szintén szabadnapos doktornő is csatlakozott az ellátáshoz. Egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, miközben valaki a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért is elszaladt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Visszatért

Az eseményeket rengetegen figyelték aggódva, amitől szinte teljesen megnémult a Széll Kálmán téri villamosmegálló. Az időben megkezdett mellkasi nyomások mindössze néhány percen belül sikerre vezettek és a beteg keringése visszatért, éppen akkor amikor a riasztott mentőegység is a helyszínre ért.

Kórházba vitték

Az emelt szintű ellátást követően végül a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Tűzcsapnak ütközött

A rendelkezésre álló adatok alapján 2023. június 23-án 15 óra 50 perc körül egy motoros egy tűzcsapnak ütközött Budapest 8. kerületében, a Kerepesi úton. A motort vezető nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A buszsávban haladt

A BudapestKörnyéke.hu tudósítójának közlése szerint egy magyar állampolgárságú motoros nő a buszsávban haladt a Kerepesi úton a Puskás Stadion felé egy Harley-Davidson 883 motorral, vélhetően a nemzetközi fesztiválra igyekezett. Egy ózdi férfi a külső sávban, vele párhuzamosan haladt egy Ford Focus kombival, ő pedig a gyerekéért igyekezett a Liszt Ferenc reptérre. A férfi az Asztalos Sándor útnál jobbra akart kanyarodni, ezért bekapcsolta az irányjelzőt és a buszsáv felé húzódott, de még nem kezdett sávot váltani. A motoros nő viszont megijedt a manővertől és jobbra rántotta a Harley kormányát.

Fékezés nélkül

A motor felugratott a Kerepesi út 19., azaz a Fővárosi Csatornázási Művek előtti járdára, majd fékezés nélkül az ott lévő tűzcsapnak rohant. A tűzcsap kidőlt, ömlött belőle a víz, a nő pedig az aszfaltra zuhant eszméletlenül. Először a Vízművek hibaelhárító autója, illetve a Budára, a Karmelita kolostorba igyekvő készenléti rendőrök értek a helyszínre, ők kezdték meg a motoros újraélesztését, majd a mentők folytatták.

Hiába küzdöttek az életéért

Sajnos háromnegyed óra múltán kiderült, erőfeszítéseik hiábavalónak bizonyultak, a nő életét vesztette. A helyszínelés ideje alatt a Kerepesi úton kifelé csak a belső sáv volt járható, ami hatalmas torlódást okozott. A fesztivál kezdete óta nem ez az első súlyos motoros baleset, vélhetően nem is az utolsó…

Tragédia Dömsödnél

Ahogyan azt a Kékvillogó is megírta halálos közlekedési baleset történt 2023. június 22-én, csütörtökön késő este az 51-es számú főúton, Dömsöd és Tass között. Egy kamion és egy motorkerékpár ütközött össze, a motort vezető férfi életéért sokáig küzdöttek a kiérkező egységek, de végül a helyszínen életét vesztette.

Hőkamerákkal is vizsgálódtak

A szemtanúk elmondása szerint a motoros egyedül utazott, azonban ezt tényekkel alátámasztani nem tudták, ezért hőkamerás átvizsgálást végeztek az egyenruhások, ugyanis az ütközés után a motor a magas aljnövényzetbe került. Időközben a kamion áramtalanítását is sikerült elvégezni.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu