Egyelőre nem tudni, mi történt, csak annyi biztos, hogy az idős hölgy lehajtott az útról, majd nekiütközött egy jelzőtáblának. A helyszínen szörnyethalt.

Most Fejér megyében következett be a legrosszabb

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. november 29-én 5 óra 30 perc körül a 6209-es számú út 8-as kilométerszelvényében, Szabadegyháza térségében – közölte kedd reggeli tájékoztatásában a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Valamiért letért az úttestről

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 72 éves adonyi nő Suzuki típusú személygépkocsival közlekedett Szabadegyháza közelében, amikor haladása során az úttestről letérve jelzőtáblának ütközött. A baleset során a gépjármű vezetője olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, utasa pedig megsérült. A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon időszakos forgalomkorlátozásra számítsanak az arra közlekedők.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Döbbenetes párhuzam

Mint korábban megírtuk, a hétvégén több halálos kimenetelű baleset következett. Vasárnap este az M0-áson történt egy kísértetiesen hasonlító tragédia. Itt az M5-ös autópálya felé vezető oldalának 4-es kilométerszelvényében közlekedett egy személygépkocsi, amikor megtörtént a baj 

Felborult az autó, azonnal meghalt a sofőr

Fél 7 körül ismeretlen okokból letért az úttestről, a vízelvezető árokba hajtott és felborulva állt meg. A baleset Törökbálint közelében történt. Az autót vezető 58 éves sofőr a helyszínen belehalt elszenvedett sérüléseibe.

Baleset a belvárosban

Szombat este pedig egy Skoda Superb megkülönböztető jelzéssel, a megengedett sebességnél gyorsabban haladt a belvárosi Teréz körúton, a Nyugati tér irányába. A Podmaniczky utcai jelzőlámpás csomóponthoz érve a jelzőlámpa pirosat jelzett, de a szirénázó Skoda fiatal sofőrje nem lassított, behajtott a kereszteződésbe.

Azonnal el akarta dugni

A Tv2 Tények című műsorában elhangzott, A balesetet a szürke autó okozta a balesetet, amely engedély nélkül használta a megkülönböztetett jelzést. Az egyik szemtanú azt mondta, hogy vétkes sofőr a kék villogót a baleset után azonnal el akarta rejteni. Ha pedig ez így van, akkor súlyos büntetésre számíthat a sofőr. Emellett eltilthatják a vezetéstől, talán egy évre is. Mivel nincsen komolyabb sérült vagy halálos áldozat, ezért szabálysértési eljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Totálkáros kocsik

A taxisofőr lezuhant a jobb első ülés előtti részre, úgyhogy nem volt bekötve, ám így sem sérült meg. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a Nissant kivéve, amelynek a csomagtartója alatt található az akkumulátora, majd egy autómentő félrehúzta a mozgásképtelen roncsokat.

Elaludt volna a volánnál?

A szabadegyházi balesetnél felmerül a kérdés: nem aludt-e el az idős hölgy a volánnál? Amennyiben ez történt volna, az sok mindent megmagyarázna. Alighanem ez lehetett az oka a vasárnap reggeli, Ferihegyi úton történt balesetnek is.

Vélhetően fáradtak voltak

Több szemtanú és jólinformáltnak tűnik kommentelő azt írta, munkából tért haza az autóban utazó két férfi, és fáradtak lehettek vagy elaludhatott a sofőr, ezért térhettek át az úttest baloldalára, abba a sávba, ahol a busz érkezett szemből.

A rendőrségi vizsgálat fog mindent kideríteni

A baleset pontos körülményeinek feltárása még folyamatban van. A rendőrség még nyomozást folytat, hogy kiderítse, mi okozta a tragédiát. Vélhetően szakértők véleményét is ki fogják kérni. Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)