Újabb tragikus vonatbaleset történt: a Sopronból Budapest-Kelenföldre tartó Kékfrankos InterCity elgázolt egy embert Almásfüzitő és Tata között. A történtek miatt a helyszínelés végéig itt csak egy vágányon haladhatnak a vonatok. Emiatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon hosszabb menetidőkre kell számítani.

Gázolás Almásfüzitő és Tata között

A Sopronból Budapest-Kelenföldre tartó, Komáromból 13:38-kor továbbindult Kékfrankos InterCity (IC 995) elgázolt egy embert Almásfüzitő és Tata között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hosszabb lesz a menetidő

A helyszínelés végéig – várhatóan 16-17 óráig – itt csak egy vágányon haladhatnak a vonatok. Emiatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon hosszabb menetidőkre kell számítani – írja a Mávinform.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elütöttek egy embert Szolnoknál

A tegnapi nap sem múlt el tragédia nélkül: elgázolt a vonat egy embert Szolnoknál, ezért késtek a vonatok Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-, a Hatvan-Szolnok- és a Szolnok-Vámosgyörk-vonalon – közölte a Mávinform szombaton a Facebook-oldalán.

A Brassóba tartó vonat gázolt

Azt írták, a Keleti pályaudvarról Brassóba tartó vonat gázolt el egy embert, és a helyszínelés ideje alatt Szolnok és Újszász kötött csak egy vágányon haladhattak a vonatok. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-, a Hatvan-Szolnok- és a Szolnok-Vámosgyörk-vonalon 15-30, esetenként 30-40 perccel nőtt a menetidő.

70 év körüli férfi az áldozat

„Május 20-án délelőtt kilenc óra után öt perccel érkezett a bejelentés, miszerint elgázolt egy férfit egy Budapest felől érkező intercity vonat Szolnoknál a nyílt pályán. A hetven év körüli idős férfi elhalálozott” – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Tragikus esett Üllőn is

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a közelmúltban, hogy több szemtanúja volt annak a tragikus esetnek, amely az üllői vonatállomáson történt: az arra közlekedő vonat halálra gázolt egy helyi férfit. Az üllőiek úgy tudják, hogy biztosan öngyilkosság történt, ugyanis a férfi önszántából feküdt a sínekre.

Szemtanúk is voltak

Mivel az eset fényes nappal történt, így több szemtanú is volt. Elmondták, hogy a férfi egészen egyszerűen fogta, lesétált a sínekre, és lefeküdt, pontosan azelőtt, hogy a tehervonat berobogott volna az állomásra. A férfin nem lehetett segíteni: mivel az utolsó másodpercben került a közelgő szerelvény alá, így a vonatnak már esélye sem volt megállni, sem a körülötte állóknak segíteni. Az egész szörnyűség pillanatok alatt lezajlott.

A helyiek jól ismerték az áldozatot

S. Attila az elmúlt években hajléktalanként élt. A helyeik azonban szerették a férfit, mint mondták: soha, senkinek nem ártott, mindenki kedves és segítőkész embernek ismerte. Azonban, mint mondták, tragédiákkal tarkított éveket tudhatott maga mögött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció