Több százan kutattak utána, végül megtalálták a Szlovákiában lezuhant motoros kisrepülőt. A magyar pilóta életét már nem tudták megmenteni. A baleset oka egyelőre nem ismert. Több szemtanú, aki hallotta a gépet, arról számolt be, hogy furcsa hangot ad ki, és szerintük motorproblémák okozhatták a tragédiát. 

Eltűnt a radarról

Több százan keresték az elmúlt napokban a radarról eltűnt motoros kisrepülőt Szlovákiában. Végül helikopterek segítségével találták meg a járművet. A kisrepülőt egy hivatásos magyar pilóta vezette, aki korábban már több mint 4500 repülési órát teljesített. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lengyelországba tartott

A magyar pilóta Nagytapolcsányban szállt fel és a lengyelországi Bielsko-Białába tartó repülés közben veszett nyoma. Körülbelül 18 óra 43 perckor eltűnt a radarok elől, de előtte még sikerült SOS-jelzést küldenie. Feltehetően egyedül ő volt a fedélzeten. A gép megégett roncsait végül a lengyel határ közelében, Novot melletti erdőben találták meg. A pilóta nem élte túl a balesetet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mentőegységek és önkéntesek keresték

A rendőrség csütörtökön este nyolc óra után kapott értesítést a légügyi hatóságtól a kisrepülő eltűnéséről. Az éjszakai kutatási akcióban sokan vettek részt, több szervezet mentőegységei és önkéntesek siettek a helyszínre, valamint a helyi önkormányzatok önkéntes tűzoltói is egy nagyobb területet fésültek át. A kutatásba a lengyelek is bekapcsolódtak.

A köd és a hideg nem segített

„A sötétség, a sűrű köd, a hideg és a nehéz terep nagyon megnehezítette a keresést. Terepi eszközöket és drónokat használtunk, de nem sikerült nyomokat találnunk” – mondta Igor Janckulík, az Orava Rescue System munkatársa, aki maga is részt vett a keresésben. 

Így bukkantak rá

„A fák tetejét levágta a propeller, amikor a földre zuhant a repülő. Így bukkantunk rá a repülő roncsára”– árulta el a Bors cikkében.

Nehéz reggel

A rossz idő és a köd miatt reggel nem tudták használni sem a drónokat, sem a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium századának helikoptereit sem.

Egy helikopter személyzete vette észre

Az időjárás javulása után a gépek felszálltak, és körülbelül fél óra múlva az egyik helikopter személyzete egy kisrepülőt vett észre a fák között. 

Motorproblémák okozhatták a tragédiát

Jelentették helyüket a földi mentőknek, és köröztek a helyszín felett. A földi csapat terepjárókkal érte el a helyszínt. A baleset oka egyelőre nem ismert. Több szemtanú, aki hallotta a gépet, arról számolt be, hogy furcsa hangot ad ki, és szerintük motorproblémák okozhatták a tragédiát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció