A harmadik legtöbb kört futó versenyző lett rosszul a mosonmagyaróvári Báger-ringen, ám hiába érkezett gyors segítség és küzdöttek a szakemberek újraélesztésén, nem tudták megmenteni. A mai tragédia miatt a szervezők úgy döntöttek, bezárják a Futókörök Napját a településen.

Először csatlakoztak a Futókörök Napjához

A mosonmagyaróvári önkormányzat először csatlakozott a Futókörök Napjához, melyen az ország szinte minden részéből összesen 25 város képviseltette magát. Vasárnap várták a futás szerelmeseit és minden mozogni vágyót a Báger-tó melletti futókörre. A terv szerint a nap folyamán a mosonmagyaróvári sportegyesületek sorra rótták volna a köröket és további civil szervezetek is bekapcsolódtak (volna) a programba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan érkeztek futni

Délelőtt 9 órakor rajtoltak el az első futók, és a helyi profi sportolók mellett sokan érkeztek gyerekkel, családosan egy közös mozgásra. A Lajta-parti város az első órában az élmezőnyben szerepelt a 25 város között. Ekkor érkezett a tragédia híre…

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Összeesett a futópályán

Mezei József már több körön is túl volt (a hivatalos honlapon 16 kör szerepel a neve mellett), amikor összeesett a futópályán. Egy futótárs kezdte el az újraélesztését, s pillanatokon belül odaért a versenyt biztosítócég munkatársa is, majd a mentőszolgálat, ám a férfi a gyors beavatkozás ellenére életét vesztette.

Nem tudtak egészségügyi problémáról

„A bátyám naponta edzett, elsősorban biciklizett és túrázott, sok versenyen szerepelt eredményesen. A futás nemrég jött az életébe. Nem tudok arról, hogy bármilyen egészségügyi gondja lett volna – nyilatkozta a Kisalföldnek az elhunyt sportoló testvére, aki azonnal a helyszínre sietett.

Bezárták a versenyt

„Nehéz döntést hoztunk, hogy kegyeleti okból bezárjuk a versenyt. Nagyon sajnáljuk, ami történt és őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak. Tudjuk, hogy sokan készültek a versenyre, de most annak bezárása volt a legjobb megoldás – mondta Iváncsics János alpolgármester, aki maga is több kört futott.

Szívmegállás okozta a halálát

A Kékvillogó.hu még 2020-ban írt arról, hogy szívmegállás okozta egy 22 éves magyar birkózó halálát. Tóth Bendegúzról kiderül, hogy előtte koronavírussal fertőződött.

Korán kezdett újra edzeni

Tóth Bendegúz boncolási jegyzőkönyvéből kiderült, hogy a halálát szívmegállás okozta. Bendegúzt a múlt hónapban, egészen pontosan május 6-án tesztelték koronavírusra. A tesztje pozitív lett, s bár végigcsinálta a karantént, lehetséges, hogy túl korán kezdett el újra edzeni. Az olimpiai keretet ellátó orvos szerint az ilyen szívhalálra képtelenség felkészülni.

Megviselték a történtek

Nagy Misi a múlt héten tragikusan elhunyt birkózó Tóth Bendegúznak nem csupán az edzőtársa volt, de a legjobb barátja is. Ő is ott volt a tragikus edzésen a Hármashatárhegyen. Edzőtársaival kezdték meg a fiatal sportoló újraélesztését. Misit megviselték a történtek, a tragédia után képtelen volt edzésre járni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: félbeszakadt Mosonmagyaróváron a Futókörök Napja. Fotó: szervezők