Személyvonat és kisbusz ütközött össze egy vasúti átjáróban vasárnap délután Hajdú-Bihar vármegyében. A személyvonaton húsz ember utazott.

Karambol az átjáróban

A Debrecenből Tiszalökre 15:15-kor elindult személyvonattal ütközött egy gépjármű Tedejnél, egy andráskereszttel jelzett átjáróban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Húsz utas ült a vonaton

Az esethez a hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak ki, a szakemberek a jármű áramtalanítását végezték el. A vonaton húsz utas volt, közülük senki sem sérült meg, mentesítő busszal utazhattak tovább.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megúszta a kisbusz sofőrje

A helyszínről származó információk szerint a kisbusz sofőrjét könnyű sérülésekkel szállították el a mentők.

Szünetel a vonatközlekedés

A baleseti helyszínelés ideje alatt – várhatóan késő estig – szünetel a vonatforgalom Hajdúnánás és Tiszavasvári között. Emiatt a vasúttársaság pótlóbuszt rendel. A Debrecen-Tiszalök vonalon hosszabb eljutási időre lehet számítani.

Tragédia Szántódon

A Kékvillogó.hu számolt be arról a közelmúltban, hogy a Nagykanizsáról Budapestre közlekedő Tópart Intercity Szántód belterületén elütött egy embert. A helyi információk szerint a tragédia Szántódon, a Május 1-je utcai vasúti átjárótól néhány száz méterre történt. Egy fiatal férfi valószínűleg öngyilkossági szándékkal feküdt a sínekre.

Vonatgázolás Dunakeszinél

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy egy Vác irányába közlekedő személyvonat gázolt el egy embert a Pest vármegyei Dunakeszin, a Dunakeszi alsó vasúti megállónál. A fővárosi hivatásos és a Fót Aqua önkéntes egyesület tűzoltói egy embert emeltek ki a szerelvény alól. A vonaton körülbelül nyolcvanan utaztak. 

Túlélte a balesetet

A súlyosan sérült férfit a Mentőszolgálat munkatársai stabilizálták, majd kórházba szállították. Később kiderült: az elütött személy túléle a balesetet.

Halál Gyömrőn

Mint megírtuk, január első napjaiban elgázolt egy embert a Keleti pályaudvarról Szolnokra tartó vonat Gyömrőn. A balesetben érintett vonat utasait a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével egy másik vonatra szállította el.

Tragédia Vecsésen

Szintén a Kékvillogó.hu írt arról, hogy szintén január elején, a Nyugati pályaudvarról 5:23-kor Nyíregyházára elindult Nyírség IC Vecsésen, a Dózsa György utcai vasúti átjáróban elütött egy gyalogost. A szerencsétlenül járt ember a balesetben életét vesztette. A fény- és félsorompó az átjáróban rendben működött.

Egy idős férfi az áldozat

Az egyik helyi lakossági csoportban azt írták, egy idős férfi halt meg, aki biciklivel érkezett a helyszínre. Ezután a kerékpárt nekitámasztotta egy oszlopnak és a sínekre lépett. Egy másik közelben lakó arról ír, “ma reggel hosszú dudálással és vészfékezéssel megállt egy vonat Monor felé a nagy vasúti átjáró után közvetlenül, csattanást nem hallottam”. A helyiek szerint november óta ezen a helyszínen ez már az 5. halálos gázolás volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció