A Szécsényi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást két 21 éves szalmatercsi lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a rendőrök 2019. november 10-e és 2020. május 29-e között a település belterületén két személygépkocsit és két gyalogosan közlekedő személyt ellenőriztek. A rendőrök a járműben tartózkodók, valamint a gyalogosok ruházatának átvizsgálásakor – összesen – nettó 10,57 gramm barnás színű növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le. A beszerzett igazságügyi szakértői vélemény alapján a növényi törmelékek új pszichoaktív anyagot tartalmaznak. 

A szécsényi nyomozók a végrehajtott adatgyűjtés eredményeképp megállapították, hogy az új pszichoaktív anyagot a 21 éves férfi és házastársa értékesítette. A végrehajtott kutatás során a rendőrök több százezer forint készpénzt foglaltak le.

A hatóság tagjai a két szalmatercsi lakost 2020. július 27-én elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására – számolt be róla a Police.

Kiemelt kép: Police