Ahogy korábban mi is megírtuk, súlyos baleset történt vasárnap a Pest vármegyei Gyálon. Egy elsőbbségadást elmulasztó 9 éves kerékpáros kisfiút ütött el egy autós. A gyermek életéért egy órán át küzdöttek, majd helikopterrel a kórházba szállították. Most a mentősök is megszólaltak, és fontos dologra hívták fel a figyelmet.

Súlyos sérüléseket szenvedett

Gázolt, 9 éves kisfiút láttunk el Gyálon, aki súlyos, életveszélyes koponya és többszervi sérülést szenvedett. – áll a Magyar Gyermekmentő Alapítvány Facebook-bejegyzésében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fontos dologra hívták fel a figyelmet

A gyermek nem viselt sisakot, amikor kerékpárral közlekedett! Szeretnénk ismételten felhívni a figyelmet a fejvédő viselésének fontosságára.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Íme a szervezet bejegyzése

Nem adott elsőbbséget

A Baleset-info.hu információi szerint vasárnap este 18 óra körül egy 9 éves gyerek Gyálon, Görgey Artúr utcában közlekedett kerékpárjával. A Gárdonyi Géza utcai elágazáshoz érve figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező táblát, és kihajtott a Gárdonyi Géza utcára. – írta meg korábban portálunk is.

A szemközti árokba csapódott

Sajnos épp akkor ért oda az Ady Endre utca felől érkező Toyota Yaris Cross személygépkocsi, amelyet egy 45 éves helyi lakos vezetett. A Toyota oldalról nekiütközött a kerékpárnak, az ütközés akkora erejű volt, hogy a kisfiú lerepült a kerékpárról, és az út másik oldalán az árokba csapódott.

Egy órán át próbálták újraéleszteni

A gyermeket az Országos Mentőszolgálat helyszínre riasztott egysége, egy gyermekmentő, továbbá a szintén a balesethez riasztott mentőhelikopter személyzete hosszú percekig, majdnem egy órán keresztül próbálta újraéleszteni, mely végül sikerrel zárult.

Mentőhelikopter is érkezett

Információink szerint a helikopter súlyos-életveszélyes koponyasérüléssel szállította kórházba, bár szerencsére legalább belső sérülései nem keletkeztek.

A megengedettnél gyorsabban hajtott

A helyszínen tartózkodó szemtanúk elmondása szerint a Toyota a megengedettnél gyorsabban közlekedett. Úgy tudjuk, hogy a bicajos fiú egy barátjával együtt kerekezett, amikor a baleset történt.

Koponyatöréssel és lépsérüléssel került az intenzívre

Érdeklődésünkre a kórháztól a következő tájékoztatást kaptuk: „a fiú az intenzív osztályon van koponyatöréssel és lépsérüléssel, ha felébred többet fogunk tudni, de az orvosok is bizakodóak, köszönjük az érdeklődést.”

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Facebook/Magyar Gyermekmentő Alapítvány