A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi, annak felesége és édesanyja ellen emberrablás és súlyos testi sértés bűntette miatt.

Megtudták, hol lakik a volt feleség

A férfit korábbi felesége elhagyta, egyéves közös fiúgyermekük a férfinál maradt. A vádlottak 2020. szeptember közepén tudomást szereztek a volt feleség tartózkodási helyéről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elrabolták

Onnan elrabolták, és egy általuk bérelt miskolci lakásba vitték. Közben a férfi többször megütötte és megrúgta, így kényszerítve, hogy beszálljon a kocsiba, majd a lakásban is tovább bántalmazta, és feleségével együtt bezárták, hogy ne tudjon megszökni, az illemhelyre is együtt kísérték ki. – derült ki a Telex cikkéből.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A hivatalos lemondást akarták elérni

A férfi azt akarta elérni vádlott-társaival, hogy a volt felesége a gyermekük szülői felügyeleti jogáról hivatalosan lemondjon.

Közben az ügy bírósági hatáskörbe került

Amikor be akarták vinni a gyámhivatalba, az ügyintéző tájékoztatta őket, hogy az eljárás már a bíróság hatáskörébe tartozik, mivel a válóper megindult.

Elengedték

Ezt követően a férfi volt feleségét elengedte. A bántalmazások következtében a nő 8 napon túli gyógytartamú lábujjtörés, illetőleg 8 napon belüli zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

Börtönbüntetést kértek a férfire

Az ügyészség a vádlottak közül a büntetett előéletű férfi vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a büntetlen előéletű vádlott-társaival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.

Monoron gyerekek tűntek el

Két kislány és egy kisfiú eltűnése miatt fordult a rendőrséghez a közel 9 évvel ezelőtt gyámjukként kijelölt asszony június második felében. A monori egyenruhások négy napon át keresték a gyermekeket és végül siker koronázta azt erőfeszítéseiket. A megtalált fiatalok megható búcsút vettek a rendőröktől, amikor az egyik budapesti gyermekvédelmi intézetbe vitték őket.

Június 22-én veszett nyomuk

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy két kislány és egy kisfiú eltűnése miatt fordult a rendőrséghez a közel 9 évvel ezelőtt gyámjukként kijelölt asszony. Nyáregyházi otthonukból 2023. június 22-én délelőtt vitte magával – minden valószínűség szerint – rájuk vigyázó anyjuk.

Nem találták őket

A 42 éves Tatai Katalin és gyermekei, a 11 éves Némedi Emília Ida, a 10 éves Némedi Dániel Károly, valamint a 8 esztendős Tatai Mercédesz ismeretlen helyen tartózkodtak, életjelet nem adtak magukról. A Monori Rendőrkapitányság „kiskorú elhelyezésének megváltoztatása” vétségének gyanúja miatt kezdte meg a nyomozást.

A lakosság segítségét kérték

A monori rendőrök mindent megtettek a kicsik és anyjuk megtalálása érdekében, a gyorsabb eredmény érdekében a lakosság segítségét is kérték.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu/Illusztráció