Ahogy arról a mi is beszámoltunk, vasárnap kisiklott egy tehervonat Kétpónál. A Budapest Keleti Pályaudvar-Békéscsaba vasútvonalon mindkét irányban szünetelt a közúti és a vasúti forgalom. A kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak.

Hétfőn is korlátozások lesznek

Hétfőn is korlátozások lesznek a békéscsabai vasútvonalon a kétpói baleset miatt, közölte a Mávinform az MTI-vel vasárnap este. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vasárnap történt a baleset

Vasárnap 12 óra 18 perckor a Szolnokról Békéscsaba-Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat kocsijai kisiklottak Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpó forgalmi kitérőnél. A 17 kocsis szerelvény kilenc kocsija siklott ki, nyolc vagon és a mozdony a vágányon maradt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Öt kocsiban veszélyes anyagot szállítottak

A tehervonat vagonjai közül ötben szállítottak veszélyes anyagot, ezek közül négy siklott ki. A kisiklott négy vagonból egy megsérült. Jelentősen károsodott a vasúti pálya és a felsővezeték is.

A MÁV videója a kisiklott tehervonatról

Zajlik a műszaki mentés

A Mávinform tájékoztatása szerint Kétpónál hétfőn is dolgoznak majd a műszaki mentésen, a kisiklott kocsik beemelésén és a pálya helyreállításán. Ezért továbbra sem közlekedhetnek vonatok azon a szakaszon.

Budapest és Lőkösháza között nő a menetidő

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon megnő a vonatok menetideje.

Budapestről csak Szolnokig közlekednek

Hétfőn a Budapestről induló vonatok Szolnokig közlekednek, az utasok Szolnokról a Debrecenig közlekedő InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklósig. Törökszentmiklós és Mezőtúr között pótlóbusz közlekedik.

Békéscsabáról sem lehet egyből a fővárosba jutni

A Békéscsaba felől a főváros irányába tartó vonatok Mezőtúrig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklósról vonattal utazhatnak tovább.

Nem kell helyjegy

A Tiszatenyőre tartók a szentesi vonatokkal utazhatnak. Az InterCity vonatok Budapest és Lőkösháza között, illetve Szolnok és Püspökladány között helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők, írja az MTI.

Helyszíni felvétel

A képhez tartozó alt jellemző üres; baleset-kisiklas-2-p-1024x461.jpg a fájlnév

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu