Pénteken az előkészítő üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak az emberöléssel vádolt férfinek a büntetőpere, aki 2019 októberében úgy összevert egy férfit az egyik újpalotai pizzéria előtt, hogy az kómába esett és a kórházban meghalt.

Verekedés lett a vitából

A vádirat szerint 2019 október 11-én mindkét férfi a pizzériában tartózkodott, ahol mindketten törzsvendégek voltak. A késő esti órákban az ittas vádlott belekötött a másik vendégbe, folyamatosan provokálta a férfit, aki próbált a konfliktus elől kitérni – írja a 24.hu.

Ököllel verte

Az ötvenes férfi azonban rátámadt és ököllel ütlegelni kezdte a fejét, s a testét. Az étterem egyik alkalmazottja és az egyik vendég a sértett segítségére sietett, lefogták a támadót, és visszatartották, ezzel lehetőséget adva a sértettnek, hogy a hátsó ajtón át elmeneküljön. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rugdosás

Amikor azonban elengedték a dühöngő férfit, az a másik férfi után ment, majd a pizzéria előtt újra rátámadt, és testszerte ütlegelte, rugdosta őt. A bántalmazásnak ismét a pizzéria egyik alkalmazottja és az egyik vendég vetett véget, akik a vádlottat lefogták és visszatartották.

Eszméletlen férfi

A támadó a földön fekvő, eszméletlen, magatehetetlen áldozatát hátrahagyva, megpróbálta elhagyni a helyszínt, a pizzériából azonban addigra már többen az áldozat segítségére siettek, és megakadályozták, hogy a támadó elmeneküljön. A bántalmazás miatt az áldozat kómába esett, majd hetekkel később a kórházban meghalt.

Nem ő kötekedett

A portál értesülései szerint támadó tagadta az ölési szándékot a nyomozati szakban, és azt állította, hogy nem ő volt az, aki kötekedett, hanem a másik fél provokálta őt.

8 évet is kaphat

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi a tegnapi előkészítő ülésen sem ismerte be a bűnösségét, azért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet. Ez április 26-án a tettes, valamint a tanúk és szakértő meghallgatásával folytatódik. A tettes, akár 8 évet is kaphat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció