Egy csúnya baleset után került mesterséges kómába egy fiatal magyar lány, aki ezalatt különös dolgokat látott és érzett.

Mozgó autó hátuljára ugrott

Zoe 14 évesen költözött ki családjával a thai fővárosba, ahol komoly baleset érte egy barátokkal töltött este során. A fiatal lány, minden tinire jellemző bátorsággal ugrott rá egy mozgó autó hátuljára, amikor lecsúszott az egyik lába, és erősen beütötte a fejét, majd lezuhant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Csoda, hogy túlélte

Az eset után Zoe agyában hematóma keletkezett, a fiatal lány azonban csodával határos módon mégis túlélte. Ekkor a műtét idejére három napig mesterséges kómába helyezték, melynek ideje alatt olyan dolgokat tapasztalt és látott, amiket nehéz megmagyarázni, és amely történések a későbbi életére is nagy hatással voltak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Látomások a kóma alatt

Gyakorlatilag nem csak arra emlékezett, ami körülötte történt, de azokat az ismerőseit is érzékelte, akik csak gondoltak rá, ám meglátogatni nem tudták. Zoe a Borsnak elmesélte, hogy a kóma alatti látomása csupán a kezdete volt valaminek, ami már régóta az élete része. A fiatal lány mindig is spirituális lélek volt, de nem igazán foglalkozott azokkal a megérzésekkel és üzenetekkel, amiket az élettől kapott. Amikor azonban Hollandiában kezdett egyetemre járni, minden megváltozott.

„Magammal kell foglalkoznom”

„Mélypontra kerültem. Úgy éreztem, hogy szembe kell néznem magammal, és erre egy látomás világított rá Hollandiában. Ekkor jöttem rá, hogy ott kell hagynom az egyetemet, és magammal kell foglalkoznom. Azzal, ami mindig is bennem volt: a spiritualitással és az ezotériával” – mondta el Zoe, aki számára ekkor állt össze életének minden apró részlete. 

Középpontban az ezotéria

„Van, aki az ilyen mélypontok után azt mondja megtalálta Istent. Én magamat találtam meg” – emeli ki Zoe. A fiatal magyar lány azóta komolyabban is foglalkozik az ezotériával, hiszen integratív medicinát tanul, ahol a holisztikus gyógyszerészetbe ássa bele magát a kvantumfizika segítségével. 

Kollektív kötelék

„Hiszem, hogy van valami energia, telepátia, vagy valamilyen kollektív kötelék az emberek között. Van egy energia, ami minden alatt van. Ez adott teret arra, hogy anno a kóma alatt lássam azokat is, akik csak gondolnak rám, de nincsenek igazából Bangkokban” – fogalmazott Zoe.

Megdöbbentő felfedezés

„Amikor az apukám látogatott meg a kórházban, amíg kómában voltam, azt én úgy láttam, mintha épp egy sárga virágokkal teli mezőn sétálnánk, és ő felolvasna nekem egy írást. Majd amikor felkeltem, akkor láttam, hogy ugyanolyan sárga virág van az ágyam mellett letéve, mint amit kómában fekve láttam a mezőn, és egy felbontatlan levél várt, amit kinyitva láttam, hogy ugyanaz a szöveg van benne, amit apukám olvasott nekem fel a víziómban” – elevenítette fel Zoe a megdöbbentő esetet.

Azokat is látta, akik gondoltak rá

A fiatal lány nem csak azokat látta, akik meglátogatták őt, de azokat is, akik gondoltak rá vagy aggódtak érte. „Kómában fekve úgy láttam, mintha meglátogattak volna engem olyan ismerősök is, akik nem is tartózkodtak Bangkokban. Ezt akkor nem értettem, de amikor felkeltem, akkor láttam, hogy szinte mindenki, akit láttam, az rám írt és aggódó üzeneteket küldött nekem. Tehát valahogy megéreztem őket, és kapcsolódott a tudatunk egymáshoz” – mesélte Zoe.

Nem tudta, hogy kómában volt

Zoe nem tudta, hogy kómában volt, és azt hitte, csak a gyógyszerektől hallucinált és látott furcsa dolgokat, így nem is mesélt róla senkinek. Évekkel később tudta meg szüleitől, hogy a baleset utáni műtétet művi kómában végezték el rajta. 

„Nem gondolom, hogy különleges vagyok”

„Nem gondolom, hogy különleges vagyok és csak velem történik ilyesmi. Mindenkinek vannak ilyen tapasztalatai, mindenki speciális, és van feladata az életben, csak nem mernek beszélni róla” – árulta el Zoe, aki szerint az európai kultúrából hiányzik az a nyitottság a spiritualitás iránt, amit Thaiföldön tapasztal. Éppen ezért tartja fontosnak, hogy a TikTokon ebben a témában készítsen videókat, hogy Magyarországra is eljusson ez a szemléletmód. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Zoe. Fotó: Instagram