Életét vesztette egy budapesti férfi a Győr-Moson-Sopron vármegyei Dunaszigetnél. Három ember kenuzás közben, eddig tisztázatlan körülmények között vízbe borult. Ketten ki tudtak úszni a partra, egy 47 éves budapesti személy azonban elmerült a vízben.

Drámai baleset

„Három férfi kenuzás közben eddig tisztázatlan körülmények között a Dunába borult Dunasziget külterületén, ketten ki tudtak úszni, egyikük azonban elmerült a vízben” – számolt be a tragikus esetről a movarpress.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudták megmenteni

Az esettől 70-80 méterre a borulás helyszínétől megtalálták a férfit, akinek életét a mentőszolgálat munkatársai hosszas újraélesztési kísérlet ellenére sem tudták megmenteni. A Móvár Press információ szerint a balesetben 47 éves fővárosi férfi vesztette életét. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vizsgálja az esetet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kétségbeesett keresés

Ahogy a BudaPestkörnyéke.hu megírta: napokon át kétségbeesetten keresték azt a 20 éves fiatalt, aki Siófokon tűnt el. A helyszínről származó információk szerint N. Alex egyik fiatal barátjával ment le a Balatonra, a fiú pedig egy délutáni strandolás közben ment bele a vízbe, amikor egyik pillanatról a másikra nyoma veszett.

Nem bukkantak rá

A fiatal eltűnését rögtön jelezték és keresni is kezdték. Ismerősei értesítették a rendőröket, de napokig ők sem bukkantak rá a férfire. Az ismerősök arra kértek mindenkit, hogy segítsenek megtalálni Alexet. „Balatonon nyaralt, és Siófokon délután 17:00 óra tájékában hirtelen elmerült a tóban, és azóta nem hallottunk róla! Rendőrök keresték, de semmi infó” – írta a férfi egyik ismerőse a világhálón.

A személyleírás

Az ismerősök nem adták fel a reményt, a férfi személyleírását is közzé tették. Alex 182 centi magas, körülbelül 80 kiló; haja oldalt felnyírt, barna, göndörödő, míg arca borostás, telt ajkú, enyhén szeplős, ívelt, középvastag szemöldökkel és égszínkék szemmel – írta a Ripost.

„Könyörgök, segítsenek!”

„Eltűnése pillanatában egy térd fölé érő fekete nadrágban volt! Kérjük, ha bárki látta, vagy hallott róla, értesítsen. Könyörgöm, segítsenek!” – kérték könyörögve.

Megtalálták

Vasárnap aztán megérkezett a hír: megtalálták a fiatalember holttestét. A Tények tudósítása szerint Alex a barátnőjével vizibiciklizett, amikor megtörtént a baj. A fiú lecsúszott a csúszdán, majd elmerült. Állítólag nem tudott úszni.

Azonnal keresni kezdték

A történtek után a barátnője segítséget kért: azonnal keresni kezdték, de nem találták meg. A strandolók hosszú időn át látták a víz felett körözni a rendőrhelikoptert, illetve a vízirendőrök is kutattak a fiú után. Végül egy járókelő vette észre a víz tetején lebegő holttestet, amit a partra hoztak és azonosítottak.

Érthetetlen tragédiák

A Balatonnál minden évben több fulladásos haláleset történik a nyári időszakban, sokan még mindig nem veszik komolyan a vízi veszélyeket. A hatóságok évről évre felhívják a figyelmet arra, hogy felhevült testtel senki ne ugorjon a vízbe, mert könnyen tragédia történhet. A mélyebb vizeken pedig hasonlóan nagy bajt okozhat a bizonytalan úszástudás.

A rendőrség figyelmeztet

A hideg víz nagymértékben megterheli az emberi szervezetet, ezzel együtt pedig komoly veszélyt jelenthet rá. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívón vagy az ingyenesen hívható 1817-es vízi segélyhívó telefonszámon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció