Két tragédiával indult a nap a vasúton: hajnali 3 óra 45 perckor a Celldömölkről Győrbe tartó vonat elgázolt egy embert Pápánál, nem sokkal később pedig Kisújszálláson ütöttek el egy személyt az egyik vasúti átjáróban. Az egyik gödöllői vonat pedig várakozásra kényszerült, mert rosszul lett az egyik utas a szerelvényen.

Gázolás Pápánál

A Celldömölkről Győrbe 3:45-kor elindult vonat (9219) elgázolt egy embert Pápánál. A helyszínelés végéig – várhatóan reggel 7 óráig – szünetel a forgalom Pápa és Mezőlak között, ezért a vasúttársaság pótlóbuszt rendel. A Győr-Celldömölk vonalon hosszabb eljutási időre kell számítani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pótlóbuszok közlekednek

A baleseti helyszínelés miatt Pápa és Mezőlak között pótlóbusz szállítja az utasokat. A gázolásban érintett vonat nem közlekedett tovább – írta a Mávinform.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tragédia a vasúti átjáróban

Kisújszállás és Karcag között nem közlekedhetnek a vonatok, mert Kisújszálláson, a Malom utcai átjáróban egy szerelvény elgázolt egy embert. A reggeli, délelőtti órákban a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon hosszabb eljutási időre kell számítani. Az érintett vonatok várakozásra kényszerülnek, a forgalom átszervezése folyamatban – tájékoztatott ugyancsak szerdán reggel a Mávinform.

Rosszullét a gödöllői vonaton

És még nincs vége a reggeli híreknek: a Hatvanból a Keleti pályaudvarra tartó, Gödöllőről 4:15-kor továbbindult S80-as vonaton (3029) egy utas rosszul lett, Rákoscsaba-Újtelep megállóhelynél mentőre várakozott. Emiatt Pécel és Rákosliget állomások között csak egy vágányon haladhattak a vonatok. A történtek miatt a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon 20-30 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani reggel.

Elsodort egy embert a váci vonat

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy a Nyugati pályaudvarról Vácra elindult S71-es vonat (2538) elsodort egy embert Vicziántelep megállóhely közelében. A helyszínelés ideje alatt szünetelt a forgalom Veresegyház és Őrbottyán között. A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon hosszabb eljutási időre kellett számítaniuk az arra utazóknak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszínelés este tízig

Röviddel 22 óra előtt fejezték be a helyszínelést, így már újra közlekedhetnek a vonatok Veresegyház és Őrbottyán között, nem kell átszállni pótlóbuszra. Péntek éjjel helyreállt a menetrend a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon – írta közleményében a Mávinform.

Gázolás Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között

Ugyanezen az estén, a Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó, Dunakeszi állomásról 23:03-kor továbbindult S70-es vonat elgázolt egy embert Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között. A helyszínelés végéig csak egy vágányon haladtak a vonatok.

„Gondoskodjanak rólunk”

„Remek, hogy lassan éjfél és Dunakeszi – Újpest között áll a vonat baleset miatt. A MÁV gondoskodjon legalább buszról vagy taxiról, hogy az emberek haza jussanak!” – írta egy elkeseredett utas a helyszínről a Mávinform Facebook-oldalán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció