A lakosság segítségét kéri a rendőrség, a 2019. október 26-án Tótkomlóson, egy lakatlan ház előtt, egy nylon zacskóba csomagolt halott csecsemő ügyében.

Halott csecsemőt találtak

A rendőrségre 2019. október 26-án délután fél hatkor érkezett bejelentés, mely szerint Tótkomlóson, a Jókai utcában, egy lakatlan ház előtt egy halott csecsemőt találtak. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés miatt indított büntetőeljárást.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Élve született

A nyomozás megállapításai szerint a kisfiú élve született, a köldökzsinórral és a méhlepénnyel együtt csavarták bele egy plédbe, illetve egy kisebb méretű női ruhába, majd betették egy nylon zacskóba.

Csíkos ruhába csavarta bele

A ruha egy GAP Kids márkájú, 11-12 éves lányra való csíkos ruha, a zacskó fehér színű, a pléd macskát ábrázol. A testen bántalmazásra utaló sérülések nem voltak, azt a magzatmáztól megtisztították. A kisfiú ellátatlanság miatt vesztette életét.

Ebben a ruhában találták rá a csecsemőre

Forrás: police.hu

35 évnél idősebb anya

Az eljárás során megállapítást nyert az anya és az apa DNS profilja, továbbá az, hogy az anya valószínűleg 35 évnél idősebb, alultáplált, feltehetően előzőleg már több gyermeke is született.

Így nézhet ki az anya

Szüléskor körülbelül 30 centiméter hosszúságú, szőkített, sárgás-fehér színűre festett, őszülő haja volt. Az anya feltehetően egy háztartásban élt egy oldalági férfi rokonával (testvér, féltestvér vagy unokatestvér) és a háztartáshoz tartozott egy sötétbarna alapszínű, hullámos szőrű kan kutya is.

500 ezer forint nyomravezetői díj

A rendőrség az eset után 500 ezer forintot ajánlott fel annak a nyomravezetőnek, aki bármit tud az esetről vagy felismeri az anyát. Azok jelentkezését is várták, akik az üggyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek.

2 millióra emelték a nyomravezetői díjat

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2 millió forintos díjat tűzött ki az emberölés elkövetőjének azonosítását eredményező információt, a rendőrség tudomására hozó személynek. Kérik, hogy aki az eljárással kapcsolatos információval rendelkezik, tegyen bejelentést a rendőrség honlapján található elérhetőségek valamelyikén.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ebben a plédben találtak rá a halott csecsemőre – Forrás: police.hu