Kigyulladt egy ház a Tolna megyei Kisvejkén szerda délelőtt, a tűzoltók az egyik szobában oltás közben egy embert találtak, akin már nem lehetett segíteni – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Egy családi házban csaptak fel a lángok

Mukics Dániel tájékoztatása szerint a Rákóczi utcában egy száz négyzetméteres családi ház egyik szobája gyulladt ki. A tűzoltók kiérkezésekor sűrű füst áradt ki a házból. Egy 20 négyzetméteres szoba égett, amelyben egy fatüzelésű kályha volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez okozhatta a tüzet

Nem kizárt, hogy a tüzet egy kipattanó szikra okozta, azonban a pontos keletkezési okot tűzvizsgálat fogja feltárni – közölte a szóvivő.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pár napja Borsodban történt tragédia

Amint azt a Kékvillogó is megírta december 11-én, vasárnap kora délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kelemérre riasztották a tűzoltókat, ahol a Tompa Mihály úton, egy száznyolcvan négyzetméteres lakóházban az egyik ajtófélfa és a födém izzott.

Egy idős férfit találtak

A tűzoltók a sűrű füsttel telítődött épületben rövid idő alatt megszüntették az izzást, parázslást. Az épületet átvizsgálva az egyik helyiségben egy idős embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A lakóházból kivittek egy 11,5 kilogrammos gázpalackot.

Nagyon fontos a füstérzékelő

A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják. Fontos, hogy fokozottan figyeljünk idős, egyedülálló hozzátartozóinkra, szomszédainkra, és hasznos lehet a füstérzékelő beszerelése is, amely időben jelzi a tűz keletkezését, így még van idő cselekedni – zárul a tájékoztatás.

Tiszafüreden is meghalt egy ember

December 10-én, szombaton Tiszafüreden, egy hatvan négyzetméteres családi ház egyik szobája szombat délután a Tiszafüredhez tartozó Kócsújfalun, a Dr. Galaczi András utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a lakóház egyik kilenc négyzetméteres szobája teljes terjedelmében égett, a lángokat rövid idő alatt sikerült megfékezni.

A fűtés okozta a balesetet?

Az épületben egy ember tartózkodott a tűz idején, azonban a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már megmenteni az életét. A tűzoltók az épületből két gázpalackot kivittek. Nem zárható ki, hogy a tüzet egy fűtőeszköz okozta, de a pontos kiváltó okot a tűzvizsgálat fogja tisztázni.

Hiába vitték ki gyorsan, nem tudták megmenteni életét

Csütörtökön a Kecskeméthez tartozó Matkón, a Fő utcában egy hetven négyzetméteres családi ház egyik szobájában terjedt el a tűz. A város hivatásos tűzoltóinak a kiérkezésekor a lakóház egyik húsz négyzetméteres szobájában volt tűz, az ágy és annak környezete égett. A sűrű füsttel telítődött helyiségben egy embert találtak, akit kivittek az épületből, azonban a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett az életét megmenteni.

A kutya sem élte túl

Az épületet átvizsgálva a tűzoltók egy másik helyiségben egy elpusztult kutyát is találtak, valamint a házból egy gázpalackot is kivittek. A tűzpontos keletkezését és okát a szakértői vizsgálat fogja megállapítani. Egy pár ezer forintért megvásárolható füstérzékelő életet menthet! – hangsúlyozza a katasztrófavédelem.

Az egész ház égett

Kedden késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelem ügyeletére, amely szerint kigyulladt egy hétvégi ház Diósdon, amelyben feltehetőleg valaki tartózkodik. Budapestről és Törökbálintról érkezett egy-egy tűzoltójármű a Pelikán utcai ingatlanhoz, a huszonöt négyzetméteres hétvégi ház teljes terjedelmében égett.

Szakadt a tető, dőltek a falak

A lángokat fél óra alatt sikerült megfékezni. A tűz miatt az épület falai helyenként bedőltek, a tető egy része beszakadt. A tűzoltók az épület átvizsgálása közben a romok alatt találták meg az ott lakó ember holttestét. A lángokat fél óra alatt sikerült megfékezni. A tűz miatt az épület falai helyenként bedőltek, a tető egy része beszakadt. A tűzoltók az épület átvizsgálása közben a romok alatt találták meg az ott lakó ember holttestét.

Nógrád megyét sem kerülte el a legrosszabb

Kedden délután a Nógrád megyei Cserháhalápon, egy Petőfi Sándor úti házban keletkezett tűz. Az épület kilenc négyzetméteres, konyhaként berendezett pincéjében volt tűz. A tüzet a tűzoltók kiérkezése előtt megfékezték, egy embert kivittek az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

Figyelmetlenség történt?

Az első információk szerint a tűzhelyen felejtett olaj gyulladt meg és erről terjedtek át a lángok a konyhaszekrényre, azonban a körülmények tisztázása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció