Vádat emelt az Érdi Járási Ügyészség egy építőmunkás ellen, aki 10 méter magasról ráejtett egy vasrudat egy másik munkásra. A balesetben olyan súlyos fejsérülést szenvedett a férfi, hogy a helyszínen meghalt.

Felújították az érdi iskolát

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál információi szerint az elkövető ügyvezetése alatt álló cég elvállalta egy érdi iskola felújítási munkálatait. A homlokzaton végezett munka miatt oda felállítottak egy ötszintes, tíz méter magas, tizenkét és fél méter széles állványzatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tartott munkavédelmi eligazítást

2021 januárjában az elkövető ennek az állványzatnak az elbontására adott utasítást az embereinek. Ugyan néhány védőfelszerelést biztosított nekik, de nem adott részletes eligazítást a folyamatról, illetve nem bocsátotta rendelkezésükre az azzal kapcsolatos gyártói leiírást sem. Emellett nem ellenőrizte, illetve irányította a helyszínen a folyamatot, valamint nem is jelölt ki arra senkit.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gép helyett kézzel dolgoztak

Az ötszintes állványzat bontásához a munkások kézi erővel kezdtek hozzá, ám a gyártói előírás gépi, karos anyagmozgató gépet írt elő erre a célra.

Megbotlott a 12 kilós vasrúddal

A legfelső szinten az egyik munkás úgy kezdte meg a szétszerelést, hogy nem volt biztosítva a leesés ellen sem. Így, amikor egy körülbelül tizenkét kilogrammos állványelemet vitt a kezében és megbotlott, kénytelen volt megkapaszkodni. 

Súlyos koponyasérülés

Ekkor azonban az állványelemet kiejtette a kezéből, ami tízméteres zuhanás után a földszinten, védősisak nélkül munkát végző sértett fejére esett. A sértett az elszenvedett súlyos koponyasérülés miatt a helyszínen meghalt.

Gondatlan veszélyeztetés

Halála visszavezethető az elkövető által elkövetett szabályszegésekre. Az elkövető ellen az Érdi Járási Ügyészség minősülő halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat.

Elsodorta a szél az iskola tetejét

Legutóbb 2018 augusztusában írtak olyan érdi iskoláról, ahol baj történt. Azon a napon estefelé érkező vihar megtépázta az agglomerációt. Több Dél-Buda környéki településen elment az áram, leállt a kábeltévé és a vezetékes internet szolgáltatás. Érden a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium bejáratának tetejét sodorta el a szél. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elvitte a szél a suli tetejét

Kiemelt kép: illusztráció