Döbbenetes tragédia történt Debrecenben: egy 17 éves fiú holttestére bukkantan rá a Békás-tóban szombaton. A tragédia feltehetően az éjjel történt, a fiú ugyanis távozott előző este az otthonából, senkinek nem mondta el, hova is készül.

Elment otthonról

A K.D. monogramú kamasz fiút utoljára a parkerdőnél, a tónál látták, keresni pedig azt követően kezdték el, hogy a családjának nem adott magáról életjelet.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem adott életjelet

A keresés azonban végül szomorú véget ért, ugyanis a fiú holtan került elő. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit. Idegenkezűségre utaló nyomról nem volt tudomása a rendőrségnek – írja a Civishír.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pár nappal a Dunában találták meg egy 25 éves férfi holttesttét

Mint ahogyan arról a Kékvillogó is hírt adott a 25 éves fiatalember, Pfeiffer Géza Tamás belevetette magát a Dunába, majd pedig testét 25 kilométerrel arrébb találtak meg. A kisgyermekes apát még június 10 én ragadta el a folyó a Boráros térnél, holtteste pedig csak négy nappal később, Tökölnél került elő.

Nem bűncselekmény történt

Blikk az eset kapcsán azt írta, hogy a rendőrség szerint nem bűncselekmény áll a szörnyű tragédia hátterében, az elhunyt édesanyja azonban azt mondja, kizárt, hogy a fia önszántából dobta volna el az életét.

A fiú édesanyja mást mond

“Az egyik verzió szerint levette a cipőjét és a pólóját, eldobta a telefonját, aztán szándékosan beleugrott a Dunába. Állítólag vagányságból tette, mondván, majd kiúszik a másik oldalon. Egy másik verzió szerint öngyilkos akart lenni, de én ebben nem hiszek. Képtelenség, hogy a fiam el akarta volna dobni az életét” – mondta el a lapnak az elhunyt fiatalember édesanyja, Berki Erzsébet.

Teljesen összeomlott

A portál azt írja, hogy a nő teljesen összeomlott, és képtelen felfogni, hogy gyermeke már nincs többé. A férfi családja egyébként Szabolcs megyében él, ő azonban egy ideje Budapesten lakott, hogy a fővárosban próbáljon szerencsét.

Volt egy gyermeke

“Már volt egy négyéves gyermeke, akinek az anyjától az utóbbi időben eltávolodott. A fiam lakott Tatabányán is, csak a közelmúltban költözött Budapestre. Alkalmi munkákból élt, és egy belvárosi lakásban húzta meg magát az ismerőseivel. Tudomásom szerint többek között az utolsó napján is velük volt. Rossz társaságba keveredett, állítólag valaki teletömte nyugtatókkal is, de fogalmam sincs, miképp kerülhetett a folyópartra” – magyarázta a lapnak Erzsébet.https://reingod.com/counter?i=ox16pv0ffmeldhht3yeyp&a=c810a686bd66546ab88be6b890334a154&cb=7506131624727081786

A fővárostól besokallt

A nő azt is elmondta, hogy fia alapvetően jókedvű ember volt, ám a fővárostól besokallt, amikor pedig a tragédia előtt két nappal beszéltek egymással, megígérte, hogy hamarosan hazaindul.

Szándékosan lökték be?

“Többen azt mondják, hogy a fiamat szándékosan lökhették a vízbe, de a lakótársa többször is azt állította nekem telefonon, hogy ő nem gyilkos. Mindenesetre nem értem, miért nem akadályozták meg, hogy beleugorjon Dunába. Állítólag sodrás közben kiabált szegény, próbált segítséget kérni, de senki nem ugrott be utána. Mindvégig reménykedtem benne, hogy valahol kimászott, pokolian fájt, amikor a rendőrök közölték, egy járókelő rátalált Tökölnél. Mintha kitéptek volna egy darabot a szívemből” – mesélte zokogva a Blikknek az édesanya.

Ugyanazon a napon vesztek a Dunába

A Blikk arról is ír, hogy pár nappal ezelőtt a Dunában holtan találták azt a 20 éves fiút is, aki a barátaival bulizott Győrben a folyóparton, majd eltűnt. A lap kiemeli, hogy a két férfi vélhetően ugyanazon a napon veszett a Duna hullámsírjába. A 20 éves fiú tragédiájáról akkor a Kékvillogó is beszámolt, mint megírtuk, a fiatal fiú holttesttét napokkal később a Dunában találták meg a honvédségi dolgozói. Információk szerint a fiú honvédségi tűzoltó volt.

Buli után tűnt el

Egy győri Duna-parti szórakozóhelyen bulizott a napokban barátaival egy 20 éves fiú, Zalán, aki az est folyamán később eltűnt.

A Facebookon is keresték

Eltűnése után a barátai fotókat osztottak meg róla, Facebookon pedig az eltűnt emberek csoportjában is keresték. Sőt, a környékre és a szórakozóhelyre is plakátokat tettek ki, amelyen a 20 éves fiú fotóját is feltüntették.

Nagyon sokan keresték

Madarász Viktor, a szórakozóhely tulajdonosa elmondta, hogy mindent megtettek, amit csak lehetett annak érdekében, hogy segítsenek a fiú megtalálásában.

A Dunában találták meg

Napokig keresték a fiút, ám senki nem tudta, hogy mi történhetett vele, még saját barátai sem. Holttestét csak napokkal később találták meg a vízben, 1 kilométerre a szórakozóhelytől. 

Ha segítség kell 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Debrecen, Békás-tó – Forrás: YouTube