Vérző fejű férfit találtak az éjszaka a Budapesten, a Budafoki vasútállomásnál. A férfit életét már nem tudták megmenteni, a feltételezett elkövetőt nemsokkal a gyilkosság után elfogták.

Sérült férfit találtak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. április 22-én 0 óra 40 perckor érkezett bejelentés, hogy a Budapest, Barostelep vasúti megállónál egy vérző fejű férfit találtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Megpróbálták újraéleszteni

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a férfi nem mutatott életjeleket, ezért azonnal megkezdték újraélesztését, de sem ők, sem a mentők nem tudták megmenteni az életét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy sátrat húztak fel a rendőrök az áldozat köré

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Gyilkosság történt

Az elsődleges adatok szerint a férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást.

Elfogták az elkövetőt

A budafoki járőrök a bűncselekmény helyszínétől 650 méterre, a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a cselekmény feltételezett elkövetőjét, a 23 éves M. Mátyást, akinek elszámoltatása folyamatban van.

Gyilkosság a 16. kerületben

Idén januárban, Budapesten, a 16. kerületben történt egy brutális gyilkosság. Megöltek egy családapát, aki egy tolvajt próbált feltartóztatni, ám a férfi ekkor kést rántott, és szíven szúrta a 39 éves Sándort.

Kárpátaljáról költöztek Budapestre

Ezt követően a rendőrség nagy erőkkel kezdte keresni a tettest. A tragédia a Futórózsa utcában történt. N. Sándor, az áldozat, itt élt az egyik négyemeletes ház első emeleti lakásában, a feleségével, valamint két lányával. Két évvel ezelőtt költöztek ide a Kárpátaljáról. 

Nem tudták megmenteni

A mentők és az orvosok hiába küzdöttek életéért, már nem lehetett megmenteni. A rendőrök véreb módjára, házról-házra járták az utcákat, rögzítve minden nyomot, összegyűjtve a legapróbb információmorzsákat, meghallgatva minden lehetséges tanút. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a bűncselekménytől számított 38. órában 16. kerületi tartózkodási helyén elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 39 éves férfit.

Beismerte tettét

A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy hol rejtette el a gyilkossághoz használt, majd elmosott kést egy kerítés oszlopában. A rendőrök lefoglalták az elkövetéskor viselt ruhákat is, kivéve a kabátot, amit a férfi kidobott, a szemetest pedig azóta kiürítették.

A tettes is kárpátaljai származású

A tettes, csakúgy mint az áldozat kőművesként dolgozott, sőt egy évben is születtek, hovatovább a születési helyük között is mindössze nyolc kilométer van. Mindez azt jelenti, hogy a tettes és áldozata hasonló életutat jártak be, egészen eddig. A két férfi nem ismerte azonban egymást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán