Lakástűzben meghalt két ember a fővárosban, a 19. kerületben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Egy ember pedig füstmérgezést kapott. Vasárnap Maglódon halt meg egy ember, szén-monoxid mérgezésben.

Lakástűz Kispesten

Hétfőn reggel kigyulladt egy ötven négyzetméteres lakás a Budapesten, a Wekerle telepen. A tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, majd átvizsgálták a sűrű füsttel telítődött ingatlant, amelynek egyik helyiségében két halottat találtak – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Egy ember kimenekült

A szobában egy ágy égett, a lángokat egy harmadik ember próbálta megfékezni, őt füstmérgezéssel szállították kórházba. A körülmények tisztázására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Figyelmeztetnek a tűzoltók

A katasztrófavédők felhívják a lakosság figyelmét, hogy a leggyakrabban nyílt láng használata, elektromos probléma, a fűtési rendszer hibája, főzés, vagy dohányzás vezet lakástűzhöz. A tragédiák és nagyobb tüzek megelőzése érdekében érdemes füstérzékelőt beszerezni.

A fürdőszobában találtak rá

Vasárnap délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy maglódi családi házban lakó ember nem ad életjelet magáról. A tűzoltók a földszinti fürdőszobában megtalálták az illetőt, de az életét már nem lehetett megmenteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tűzoltók dolgoznak a kispesti lakástűznél

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Nem volt szén-monoxid-érzékelőjük

A helyiségben nem volt szén-monoxid-érzékelő, a nyílt égésterű gázkészülék már nem üzemelt. A balesetet rekonstruálva a tűzoltók rendkívül magas értékben mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét. Az eset körülményeit és okát vizsgálják.

Kecskeméten is meghalt egy ember

Dóka Imre helyettes szóvivő emlékeztett arra, hogy szombaton egy kecskeméti családi házban történt szén-monoxid-mérgezés, ott is életét vesztette egy ember.

Tápiószelei eset

Péntek este kapott szén-monoxid-mérgezést egy 70 év körüli nő Tápiószelén. A nőt az eset után kórházba vitték. Az élettársa szerint most kapcsolták be először a fűtést a hideg miatt.

Jobban van az asszony

A tűzoltók a családi házban zárt nyílászárók mellett beüzemeltették a gázkészülékeket és magas szinten szén-monoxidot tudtak mérni a lakásban. Úgy tudjuk, az asszony már jobban van.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: kispesti lakástűz – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán